Στοιχεία που “καίνε” πολλούς στην τράπεζα Κύπρου


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Oύτε το ελάχιστο του παρασκηνίου που προηγήθηκε και του παρασκηνίου που “καίει” τις υπερδυνάμεις δεν έχει γίνει γνωστό στην μέχρι τώρα πορεία του κυπριακού προβλήματος.

Ούτε το ζήτημα των Τραπεζών είναι κυρίως τραπεζικό,ούτε έχουν φανεί οι πραγματικοί λόγοι της μάχης που γίνεται ,διατείνονται Κύπριοι που παρακολουθούν χρόνια απο “μέσα” τα πράγματα.

Καθώς στις Βρυξέλλες παίζεται η πιο σημαντική

παρτίδα αυτήν την ώρα με το “Γιουρογκρουπ” δίνουμε ορισμένες “παραμέτρους”.

-οι Βρετανοί κατά τη συζήτηση για το σχέδιο Ανάν είχαν προσφέρει κάποιες “διευκολύνσεις” στην Κύπρο και ήθελαν ως αντάλλαγμα την παραχώρηση μια χερσαίας έκτασης και της θαλάσσιας περιοχής της χωρίς να εξηγούν τι ακριβώς θα έκανε ο βρετανικός στόλος σε αυτή την περιοχή. Κατά σύμπτωση, που δεν είναι σύμπτωση, η θαλάσσια περιοχή είναι αυτή με τα οικόπεδα των υδρογονανθράκων…

- οι Βρετανοί και οι Γερμανοί κατέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για το ποιοί ξέπλυναν χρήμα μέσω της Τράπεζας Κύπρου στην οποία νομικός σύμβουλος για χρόνια είναι ο πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης.

Καλά πληροφορημένες πηγές μας έλεγαν οτι μέσω της Τράπεζας Κύπρου έχουν γίνει πολύ “καυτές” συναλλαγές και ξέπλυμα χρήματος και γι’ αυτές καίγονται οι Ρώσοι τόσο ώστε ήθελαν και θέλουν πάση θυσία να μην περιέλθει η Τράπεζα αυτή υπο τον έλεγχο Γερμανών και Ευρωπαίων.

Κάποιοι στην Κύπρο μιλούσαν για χρήματα απο ολιγάρχες που σχετίζονται με εμπόριο όπλων,ναρκωτικά,τρομοκρατικές και διακρατικές ιστορίες κλπ.

Κύπριος παράγων μας είπε οτι ένας Κύπριος που ζει στο Λονδίνο είχε προβλέψει μέσα στην κρίση μεγάλη ταραχή στους Ρώσους ολιγάρχες του Λονδίνου και όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Μπερεζόφκσι του τηλεφώνησε και του είπε:

“Τι σου έλεγα;Περίμενε τη συνέχεια…”

Ο σημερινός πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης είχε βοηθήσει πολύ τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να εκλεγεί και οι δυό τους έχουν άριστες σχέσεις. Θεωρούν πολλοί ότι όσα λέει ο Χρυσόστομος περι επιστροφής στη λίρα κλπ τα λέει για να “διευκολύνει” τον Ν.Αναστασιάδη στους χειρισμούς αλλά θεωρούν ότι Γερμανοί και Βρετανοί δεν θα κάνουν πίσω καθώς το πάνω χέρι στη σημερινή πολιτική σκηνή της Κύπρου το έχουν Αμερικανοί και Δυτικά συμφέροντα στα οποία δεν μπορεί να αντιταχθεί η σημερινή κυβέρνηση της Κύπρου έστω και αν καταβαραθρωθεί πολιτικά.

ΟΙ Ρώσοι περισσότερο ανησυχούν για τα στοιχεία που θα βάλουν μέσω του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου στο χέρι Γερμανοί,Βρετανοί και Δυτικοί και πολύ λιγότερο για μερικά δισεκατομμύρια που θα χάσουν απο το “κούρεμα”.

Αυτονόητο είναι οτι μέσω των τραπεζικών λογαριασμών οι “ξένοι” έχουν βάλει στο χέρι και το ελληνικό πολιτικό,επιχειρηματικό και πικοινωνιακό” σύστημα. Ηδη οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένες για μεγάλους των καναλιών και για συγκεκριμένους μεγαλοδημοσιογράφους…

Συμφωνα με πληροφορίες απο την Κύπρο θεωρείται βέβαιη η επιλογή της ευρωπαϊκής λύσης…

Keywords
Τυχαία Θέματα