Στο τελικό στάδιο η πώληση της ΔΕΗ-Μέχρι το 2016 η ολοκλήρωση της διαδικασίας

Ο σχεδιασμός της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Το αργότερο μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2016 πρέπει να έχουν ολοκληρωθούν τα 3 στάδια της διαδικασίας. μπαίνει πλέον η αναδιάρθρωση και αποκρατικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε., η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια και με στόχο το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2016 να έχει ολοκληρωθεί.

Η κυβέρνηση, με χθεσινή

απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προσβλέπει στο επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών παικτών του τομέα της ενέργειας, ωστόσο θέτει τρεις προϋποθέσεις με στόχο να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό που θα εξασφαλίζει καταστατική μειοψηφία σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία περί Α.Ε.

Συγκεκριμένα, οι προϋποθέσεις που περιγράφονται στο ΦΕΚ τεύχος Α/168/24.7.2013 που δημοσιεύθηκε χθες, και χαρακτηρίζονται ως νέο στοιχείο το οποίο εκτιμάται ότι έχει τεθεί από την τρόικα, δεδομένου ότι η αναδιάρθρωση και αποκρατικοποίηση της επιχείρησης ήταν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 3ης δόσης, είναι:

-Οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ θα τύχουν ξεχωριστής διαχείρισης (δηλ. από ξεχωριστές κρατικές οντότητες) από εκείνες της ΔΕΗ ΔΕΗ-0,60% ή άλλης ενεργειακής εταιρείας.

-Οι τρέχοντες στόχοι εσόδων από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης που αναλογούν στη Γενική Κυβέρνηση δεν θα αποκλίνουν.

-Η διαδικασία απόκτησης των μετοχών δεν θα έχει φορολογικές ή οικονομικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση, ασύμβατες με τους στόχους του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα