Στο «μικροσκόπιο» της Ουάσιγκτον οι εξελίξεις της Κύπρου

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις της Κύπρου και γενικότερα της Ευρωζώνης βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ.

Ερωτώμενη για το ποια είναι η εκτίμηση της Αμερικάνικης Κυβέρνησης σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και ειδικότερα στην Κύπρο, η κ Νούλαντ παρέπεμψε στο χθεσινό σχόλιο του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, ο οποίος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον

παρακολουθεί στενά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο.
«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Κύπρο, όπως ακούσατε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Τζακ Λου συνομίλησε με τους ευρωπαίους ομολόγους του για το θέμα», συμπλήρωσε.
Ολοκληρώνοντας η κα Νούλαντ ανέφερε τέλος ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει προφανώς κάποιες δύσκολες επιλογές σημειώνοντας πως είναι μια κρίσιμη περίοδος. «Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας στην πορεία της ανάπτυξης και της σταθερότητας. Γενικότερα, έχουμε ένα προφανές συμφέρον για την ευημερία της Ευρώπης, ως τον μεγαλύτερο οικονομικό εταίρο μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα