Στις 7 Σεπτεμβρίου η τρόικα στην Αθήνα

Καθοριστικές είναι οι εξελίξεις που δρομολογούνται για τη χώρα το Σεπτέμβριο, καθώς θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η εκταμίευση της υπερ-δόσης των 31,5 δις. ευρώ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να ολοκληρώσουν την έκθεση τους για το εάν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα θα έρθει και το τεχνικό κλιμάκιοΟι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να συναντηθούν αρχικά με τον πρωθυπουργό
και τον υπουργό Οικονομικών και στη συνέχεια με τους εμπλεκόμενους υπουργούς στο πακέτο των μέτρων 11,7 δισ. ευρώ, όπως τον υπουργό Εργασίας.Έως τότε θα πρέπει να έχουν λυθεί οριστικά τα εξής ζητήματα:1. Το θέμα της κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο2. Το θέμα των ειδικών μισθολογίων με το επικρατέστερο σενάριο πάντως να κάνει λόγο για «ψαλίδι» ύψους 5% για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, 8% για τους γιατρούς του ΕΣΥ, από 10 έως 12% για τους καθηγητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έως 20% σε διπλωματικούς υπαλλήλους, δικαστικούς και αρχιερείς.3. Το θέμα των συντάξεων, με επικρατέστερο σενάριο, τις κλιμακωτές μειώσεις  και την  κατάργηση των δώρων για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις,4. Το νέο «μαχαίρι» στο εφάπαξ και τη δεύτερη κύρια σύνταξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα