Στις 29 Ιανουαρίου επιστρέφει στην Κύπρο η τρόικα

Για τις 29 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στη Λευκωσία για την τρίτη κατά σειρά επιθεώρηση της εφαρμογής των όρων του κυπριακού προγράμματος, όπως πληροφόρησε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων καλά ενημερωμένη πηγή εκτός ΔΝΤ.

Στις 12 Φεβρουαρίου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της τρόικας στην Κύπρο

Η αποστολή αυτή της τρόικας θα παραμείνει στην Κύπρο δύο εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρώσει το

έργο της στις 12 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, που ρωτήθηκε χθες για την προσεχή αποστολή της τρόικας, δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά τόνισε την ικανοποίηση του ΔΝΤ για αποτελέσματα της δεύτερης επιθεώρηση, που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο.

«Οι επιθεωρήσεις γίνονται κάθε τρίμηνο, οπότε η επόμενη όπως θα φαντάζεστε θα πραγματοποιηθεί στις προσεχείς εβδομάδες», είπε.

Βέβαια, ο κ. Μέρεϊ τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν για την αποκατάσταση της δυνατότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα να υποστηρίξει την οικονομική δραστηριότητα, την δημοσιονομική βιωσιμότητα και μακροχρόνια ανάπτυξη.

Κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντική η συνέχιση της τήρησης του προγράμματος και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κενά στην εφαρμογή.

The post Στις 29 Ιανουαρίου επιστρέφει στην Κύπρο η τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα