Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τον «Αστέρα Βουλιαγμένης»

«Κλειδώνει» στις 11 Δεκεμβρίου ο τελικός ιδιοκτήτης του «Αστέρα Βουλιαγμένης»

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πως προχωρά ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας για τον «Αστέρα Βουλιαγμένης». Αντιδράσεις βέβαια προκαλεί το ύψος του ποσού που θα καταβληθεί από τους υποψήφιους αλλά και για τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί το καλύτερο «φιλέτο» της χώρας, 700 στρεμμάτων.

Οι τρεις όμιλοι που υπέβαλαν τις προσφορές τους κλήθηκαν

προκειμένου να ανοιχτούν καθώς το περιθώριο εκπνέει μεθαύριο. Το τίμημα που προσφέρουν οι τρεις όμιλοι δεν έχει διαρρεύσει όμως όπως αναφέρουν Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ ως κατώτερο όριο έχουν τεθεί τα 300.000.000 – 350.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς το ποσό θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό μολονότι πρόκειται για το καλύτερο «κομμάτι» της χώρας.

Στη τελική φάση του διαγωνισμού έχουν φτάσει τρία (;) σχήματα. Ο πρώτος υποψήφιος είναι η κοινοπραξία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρίας Colony Capital και της Dolphin Capital που ίδρυσαν ο Μιλτ. Καμπουρίδης και ο Πιερ Χαραλαμπίδης. Δεύτερος υποψήφιος είναι η κοινοπραξία της ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντινόπουλου που ελέγχει το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Costa Navarino»και του Σαουδάραβα κολοσσού Olayan. O τρίτος όμιλος είναι το αραβικών συμφερόντων AGC, με το οποίο συνδέεται το Κουβέιτ σε συνεργασία με άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από πηγές γνωστός Έλληνας εφοπλιστής έχει καταθέσει την προσφορά του, βέβαια αυτό παραμένει ινκόγκνιτο, και όπως όλα δείχνουν μάλλον το φιλέτο του «Αστέρα» ίσως τελικά καταλήξει στα χέρια του. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ακόμα και τα σχέδια για τον νέο αστέρα είναι στα σκαριά καθώς ο όμιλος του εφοπλιστή θέλει διακαώς να αποκτήσει την ξενοδοχειακή μονάδα…. Θα δούμε τι θα γίνει τελικά…

The post Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τον «Αστέρα Βουλιαγμένης» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα