Στη σύσκεψη θα τεθούν τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης

Στο μικροσκόπιο αναμένεται να τεθούν το φορολογικό νομοσχέδιο, ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα αλλά και η γενικότερη λειτουργία της κυβέρνησης, στην επερχόμενη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου

στις 20.00.

Παρά την εκταμίευση της δόσης ανακούφιση που επικρατεί στη σκυβέρνηση, έκδηλη είναι η ανησυχία στα στελέχη για τα πολλά ανοιχτά μέτωπα που παραμένουν. Μπορεί το φορολογικό νομοσχέδιο να κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, όμως οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και θα συζητηθούν σε επίπεδο αρχηγών την ερχόμενη Τρίτη.

Στη συνάντηση που θα ακολουθήσει, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της απόφασης του Eurogroup για την εκταμίευση του πρώτου κομματιού της δόσης των 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Επίσης θα συζητηθούν μεταξύ των άλλων και οι στόχοι που έχουν τεθεί για την εκταμίευση του υπόλοιπου κομματιού της δόσης, που ανέρχεται στο ύψος 18,1 δισ. ευρώ που σύμφωνα με τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων θα καταβληθούν τμηματικά μέσα στο 2013.

Στην επερχόμενη ημερησία διάταξη της συνάντησης των εταίρων, θα τεθούν επίσης και θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης και συντονισμού ώστε να επιτευχθεί η άμεση υλοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου.

Δηλώσεις ικανοποίησης μετά το τέλος του Eurogroup
Keywords
Τυχαία Θέματα