Στη Σμύρνη αγοράζουν εξοχικά οι Ρώσοι!

Στα λόγια φαίνεται να μένει το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων να αποκτήσουν ένα σπίτι στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των συναλλαγών είναι ακόμη πολύ μικρός σε σχέση με την προσφορά, που ξεπερνά τις 50.000 παραθεριστικές κατοικίες.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι υποψήφιοι «πελάτες» μας, όπως για παράδειγμα οι Ρώσοι, προτιμούν να επενδύσουν στη γειτονική Τουρκία. Σύμφωνα με την έκθεση του τουρκικού υπουργείου Περιβάλλοντος και

Πολεοδομίας, για το διάστημα Μάιος 2012-Μάιος 2013 14.599 ξένοι επένδυσαν στη γείτονα αγοράζοντας 13.495 ακίνητα.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι αγορές των ξένων στην Τουρκία αφορούσαν παραθεριστικές κατοικίες. Στην κορυφή της σχετικής λίστας τοποθετούνται οι Ρώσοι με αγορές 2.313 κατοικιών, δεύτεροι έρχονται οι Βρετανοί με αγορές 1.353 κατοικίων και τρίτοι οι Γερμανοί με 1.350 κατοικίες. Ακολουθούν υπήκοοι της Νορβηγίας, της Σουηδίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας. Την τριάδα των πιο δημοφιλών στους ξένους περιοχών αποτελεί η παραθαλάσσια περιοχή της Μερσίνας στο Νότο, η περιοχή της Σμύρνης στο Αιγαίο και η Γιάλοβα στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Την ίδια ώρα, στην ελληνική αγορά παραθεριστικής κατοικίας, παρότι έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των Ρώσων, όπως αναφέρουν μεσίτες που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο, είναι πολύ μικρός ο αριθμός όσων φτάνουν τελικά στο συμβολαιογραφείο, υπογράφοντας τα χαρτιά της μεταβίβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα