Στη Μόσχα θα μεταβεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως φαίνεται, το επιτελείο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ποντάρει πολλά στην εικόνα του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό, θεωρώντας πως μια διεθνής απήχηση και αναγνωρισιμότητα μπορεί να μεταφραστεί σε θετικό πρόσημο και στην Ελλάδα. Έτσι, αποσκοπώντας στην ενίσχυση του διεθνούς του κύρους, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί

σήμερα τη Μόσχα, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Ο κ. Τσίπρας συμμετέχει σε προγραμματισμένη αποστολή του ΚΕΑ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει διμερείς συναντήσεις του με τις ηγεσίες των κομμάτων της κρατικής Δούμα.

Πιθανότατα, αυτό θα είναι και το τελευταίο ταξίδι του κ. Τσίπρα στο εξωτερικό πριν το συνέδριο του κόμματος και ενώ έχουν προηγηθεί πρόσφατα οι επισκέψεις του σε Πορτογαλία και Ισπανία για να προωθήσει τη λεγόμενη «συμμαχία του νότου, κόντρα στην πολιτική λιτότητας της Μέρκελ».

Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα θα ήθελαν να οργανώσουν και ένα ακόμη ταξίδι αυτή την περίοδο ή έστω σύντομα, με προτεραιότητα τη Νότια Αφρική – λόγω Νέλσον Μαντέλα – ή την Κίνα, όμως οι υποχρεώσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή και οι ετοιμασίες για το συνέδριο δεν άφησαν μέχρι τώρα πολλά περιθώρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα