Στη 1 μ.μ. η κλήρωση της Εθνικής μας για το Euro 2016 – Ποιες ομάδες δεν θέλουμε!

Το Βέλγιο από το δεύτερο γκρουπ, την Τουρκία, άντε και τη Σερβία από το τρίτο και το Μαυροβούνιο από το τέταρτο γκρουπ θέλει να αποφύγει η Εθνική μας ομάδα στη σημερινή κλήρωση στη μία το μεσημέρι στη Νίκαια και ο δρόμος της για το rendez-vous του Euro 2016 θα είναι ορθάνοιχτος.

Με δεδομένη τη διεύρυνση της τελικής φάσης από 16 σε 24 ομάδες και το γεγονός ότι οι δύο πρώτοι των εννιά ομίλων της προκριματικής φάσης, όπως θα προκύψουν σήμερα, προκρίνονται απευθείας (μαζί

με τον καλύτερο τρίτο) για τα δέκα γήπεδα της τελικής φάσης στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου του 2016, τη δυσκολία του ελληνικού ομίλου θα την καθορίσουν κυρίως οι δύο ομάδες που θα έρθουν από το τρίτο και τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Εκεί που η Σλοβενία, η Σλοβακία ή η Αυστρία δεν έχουν σχέση από πλευράς δυναμικότητας με την Τουρκία ή τη Σερβία (τρίτο γκρουπ), όπως και το Μαυροβούνιο ή και η Βουλγαρία δεν έχουν καμία σχέση με τη Λευκορωσία ή την Εσθονία.

Σημειώνεται ότι η Εθνική μας ομάδα για μία ακόμα φορά λόγω των αποτελεσμάτων στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις (προκριματική και τελική φάση Μουντιάλ 2010, προκριματική και τελική φάση Euro 2012 και προκριματική φάση Μουντιάλ 2014) και όχι επειδή μας… συμπαθεί η UEFA είναι για μία ακόμα φορά επικεφαλής ομίλου μαζί με την κάτοχο Ισπανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, τη Ρωσία και την έκπληξη-Βοσνία για πρώτη φορά από τη σύστασή της ως ανεξάρτητη ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ακόμα και από τους ανθρώπους της Εθνικής ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν σήμερα στην κλήρωση (με τον Φερνάντο Σάντος να έρχεται απευθείας από το αεροδρόμιο στο Nice Acropolis αφού φτάνει από την Πορτογαλία 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία) το μόνο που άκουγες ήταν την… αποφυγή του Βελγίου από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Αυτό που επίσης ενδιαφέρει την Εθνική μας ομάδα είναι ο αντίπαλος στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της αφού θα το παίξει κεκλεισμένων των θυρών λόγω της μίας αγωνιστικής τιμωρίας που χρωστάει από το προηγούμενο Euro.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση

-Η κλήρωση θα ξεκινήσει στη μία ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει 50 λεπτά. Για πρώτη φορά το αναλυτικό πρόγραμμα και των εννιά ομίλων δεν θα κανονιστεί από τις ομοσπονδίες, αλλά αυτόματα από την UEFA και οι εκπρόσωποι των 53 χωρών που μετέχουν στην κλήρωση δεν αναμένεται να το πάρουν στα χέρια τους νωρίτερα από τις πέντε το απόγευμα λόγω των πολλών παραμέτρων για τον καθορισμό του εξαιτίας της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης των ματς που συμβαίνει για πρώτη φορά

-Σε κάθε αγωνιστική οι ομάδες θα παίζουν είτε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη είτε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 10 παρά τέταρτο εκτός από το σαββατοκύριακο που θα υπάρχουν ματς και στις 7 το απόγευμα.

-Η κλήρωση θα ξεκινήσει από τους εννιά επικεφαλής των ισάριθμων ομίλων (ανάμεσά τους και η Εθνική μας) και στη συνέχεια η κλήρωση θα συνεχιστεί από το έκτο γκρουπ δυναμικότητας και θα πηγαίνει προς το δεύτερο

-Οι μόνοι περιορισμοί που υπάρχουν είναι ότι η Ισπανία με το Γιβραλτάρ και η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν για πολιτικούς λόγους δεν θα μπουν στον ίδιο όμιλο.

-Η Εθνική μας έχει 25% πιθανότητες να μπει στον ένατο όμιλο με τις πέντε ομάδες, όπως και η Πορτογαλία, η Ρωσία και η Βοσνία από τους εννιά επικεφαλής. Και αυτό γιατί για τηλεοπτικούς λόγους οι μεγάλες αγορές (Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία και Αγγλία) θα μπουν αναγκαστικά σε έναν από τους υπόλοιπους οχτώ ομίλους που θα έχουν έξι ομάδες

- Η διοργανώτρια Γαλλία δεν μετέχει μεν στην κλήρωση και στην προκριματική φάση αλλά θα μπει άνευ συναγωνισμού στον ένατο όμιλο με τις πέντε ομάδες προκειμένου να μετάσχει στη διαδικασία και να είναι ολοκληρωμένο το πρόγραμμα των αγώνων, μόνο που τα δικά της ματς θα είναι φιλικά

-Την κλήρωση θα διευθύνει ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο με συμπαρουσιαστές τους Ρουουντ Γκούλιτ και Βιθέντε Λιζαραζού, ενώ στη διαδικασία θα βοηθήσουν 14 τερματοφύλακες με μεγάλη θητεία σε προηγούμενες διοργανώσεις και ανάμεσά τους και ο Αντώνης Νικοπολίδης που από χθες βρίσκεται στη Νίκαια. Ο Νικοπολίδης είχε μετάσχει και στην κλήρωση της τελικής φάσης του Euro 2012 και είχε αποδειχθεί αρκετά γουρλής για την Εθνική μας ομάδα. Μαζί του κορυφαίες μορφές όπως οι Γκόρντον Μπανκς, Ρινάτ Ντασάεφ, Ντίνο Τζοφ, Πατ Τζένιγκς και Πίτερ Σμάιχελ!

-Για κάθε εθνική ομάδα από τη συμμετοχή της στην προκριματική φάση του Euro 2016 υπάρχει εξασφαλισμένο μπόνους συμμετοχής πέντε εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα θα υπάρξει και market pool με κριτήριο την εμπορικότητα του τηλεοπτικού συμβολαίου κάθε χώρας.

-H προκριματική φάση θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου του 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 13 Οκτωβρίου του 2015

-Στα πλέι οφ για τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια μέχρι τα 23 συν τη Γαλλία (απευθείας προκρίνονται 19 ομάδες: οι 18 πρώτες και δεύτερες των εννιά ομίλων και η καλύτερη τρίτη) θα μετάσχουν οι οχτώ τρίτες των ομίλων και τα ματς θα γίνουν στις 12, 13, 14, 15, 16 και 17 Νοεμβρίου.

-Η κλήρωση της τελικής φάσης θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου του 2015 στο Παρίσι

-Την ώρα της κλήρωσης θα κορυφώνονται στον παραλιακό δρόμο της Νίκαιας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις με την πόλη να βρίσκεται στο πόδι από χθες το απόγευμα αφού το καρναβάλι της είναι ένα από τα πιο φημισμένα στην Ευρώπη!

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

Επικεφαλής

Ισπανία

Γερμανία

Ολλανδία

Ιταλία

Αγγλία

Πορτογαλία

Ελλάδα

Ρωσία

Βοσνία

2ο Γκρουπ

Ουκρανία

Κροατία

Σουηδία

Δανία

Ελβετία

Βέλγιο

Τσεχία

Ουγγαρί

Ιρλανδία

3ο Γκρουπ

Σερβία

Τουρκία

Σλοβενία

Ισραήλ

Νορβηγία

Σλοβακία

Ρουμανία

Αυστρία

Πολωνία

4ο Γκρουπ

Μαυροβούνιο

Αρμενία

Σκοτία

Φινλανδία

Λετονία

Ουαλία

Βουλγαρία

Εσθονία

Λευκορωσία

5ο Γκρουπ

Ισλανδία

Β. Ιρλανδία

Αλβανία

Λιθουανία

Μολδαβία

ΠΓΔΜ

Αζερμπαϊτζάν

Γεωργία

Κύπρος

6ο Γκρουπ

Λουξεμβούργο

Καζακστάν

Λιχτενστάιν

Φαρόε

Μάλτα

Ανδόρα

Σαν Μαρίνο

Γιβραλτάρ

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ

1η Αγωνιστική: 7,8,9 Σεπτεμβρίου 2014
2η Αγωνιστική: 9,10,11 Οκτωβρίου 2014
3η Αγωνιστική: 12,13,14 Οκτωβρίου 2014
4η Αγωνιστική: 14,15,16 Νοεμβρίου 2014
5η Αγωνιστική: 27,28,29 Μαρτίου 2015
6η Αγωνιστική: 12,13,14 Ιουνίου 2015
7η Αγωνιστική: 3,4,5 Σεπτεμβρίου 2015
8η Αγωνιστική: 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2015
9η Αγωνιστική: 8,9,10 Οκτωβρίου 2015
Πρώτα πλέι οφ: 12,13,14 Νοεμβρίου 2015
Πλέι οφ-ρεβάνς: 15,16,17 Νοεμβρίου 2015

Πηγή: sentragoal.gr

The post Στη 1 μ.μ. η κλήρωση της Εθνικής μας για το Euro 2016 – Ποιες ομάδες δεν θέλουμε! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα