Σταθερός ο Dow Jones σήμερα

Μικρές διακυμάνσεις χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές παρουσίασε η σημερινή συνεδρίαση της Wall, με τους επενδυτές να θέλουν να πάρουν «ανάσα» μετά από το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων.

Η αναβάθμιση των προοπτικών της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ από την Standard & Poor’s σε σταθερές από αρνητικές άφησε αδιάφορη την αγορά ενώ η σκιά της Fed και η αγωνία των επενδυτών σχετικά με το πότε θα προχωρήσει σε πάγωμα του τυπώματος χρήματος εξακολουθεί να προβληματίζει.

Οριακές

απώλειες 0,06% για τον Dow Jones στις 15.239 μονάδες.

Ανοδικά 0,14% ο Nasdaq στις 3.473 μονάδες ενώ ο S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος στις 1.643 μονάδες

Νωρίτερα, ο οίκος που πριν από 22 μήνες είχε γίνει ο πρώτος που στέρησε από τις ΗΠΑ την άριστη πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ, επιβεβαίωσε σήμερα την αξιολόγηση ΑΑ+, δηλώνοντας ότι οι βραχυπρόθεσμες πιθανότητες υποβάθμισης των ΗΠΑ είναι λιγότερες από 1 στις 3. Οι αναλυτές του απέδωσαν την απόφασή τους για τη σημερινή αναβάθμιση στην υποχώρηση των δημοσιονομικών κινδύνων.

“Πρόκειται για σπουδαία νέα και χαίρομαι που το ακούω, όμως, οι traders της Wall Street δεν δίνουν μεγάλη σημασία στους οίκους αξιολόγησης. Ίσως προσελκύσει κάποια βλέμματα, αλλά δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις αποδόσεις των ομολόγων ή σε ο,τιδήποτε άλλο.

Ρεαλιστικά, αυτό θα έχει μόνο μία βραχυπρόθεσμη επίπτωση. Δεν πιστεύω ότι η άνοδος που έδειξαν τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street πριν από το άνοιγμα θα διατηρηθεί, αλλά οι μετοχές είναι ελκυστικές τώρα και δεν υπάρχει πραγματικά αρνητική ειδησεογραφία”, εξηγεί ο Todd Schoenberger, της Landcolt Capital.

Keywords
Τυχαία Θέματα