Σταθάκης: Δεν θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στους φορολογικούς συντελεστές αν αυτός αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, διαβεβαίωσε ο ο βουλευτής και μέλος της επιτροπής οικονομικού σχεδιασμού του κόμματος Γιώργος Σταθάκης.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε για το θέμα των φορολογικών εσόδων και με αφορμή τα όσα είχε πει σε προηγούμενες δηλώσεις του πως, «Δεν είπα “υστερούν”, αλλά “υστερούσαν”. Έχει σημασία ο χρόνος και

αφορούσαν επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα σε σχέση με τα φυσικά, σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ’ αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος. Το ίδιο με τον ΦΠΑ, με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται. Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει».

Ενώ πάνω στο ίδιο θέμα πρόσθεσε «Εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή» συνέχισε «θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανέναν φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό».

Σκληρή κριτική ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Σταθάκη

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση με αφορμή τις προηγούμενες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώρου Σταθάκη στην οποία σχολιάζει πως θέσεις που διατύπωσε ο κ. Σταθάκης για τη διατήρηση των φορολογικών συντελεστών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ενώ η ανακοίνωση της Ιπποκράτους καταλήγει, «Περιμένουμε τώρα με ανυπομονησία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει ότι θα πληρώσει το «χαράτσι» και την έκτακτη εισφορά που φέρεται ότι οφείλει, καλώντας τα στελέχη του που πρωτοστατούσαν στο «κίνημα – Δεν Πληρώνω» να πράξουν το ίδιο.

The post Σταθάκης: Δεν θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα