Στα «σκαριά» νέα ιδιωτική τράπεζα!

Νέα ιδιωτική τράπεζα βρίσκεται στα σκαριά, με τις παρασκηνιακές επαφές για τη συγκρότηση και τη στελέχωσή της να είναι, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, πυρετώδεις.

Το business plan, που καταρτίζεται από δύο κορυφαία τραπεζικά στελέχη, Έλληνες, οι οποίοι προέρχονται από μεγάλη ιδιωτική τράπεζα και θεσμική αρχή με κομβικό ρόλο (θέσεις από

τις οποίες και θα αποχωρήσουν, όταν ενεργοποιηθούν τα σχέδια), προβλέπει τρία στάδια. Στο πρώτο θα αποκτηθεί άδεια ΑΕΠΕΥ –για την οποία απαιτούνται 20 εκατ. ευρώ– ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία μονάδας επενδυτικής τραπεζικής, ενώ στο δεύτερο θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 50 εκατ. για απόκτηση άδειας τράπεζας. Τέλος, στο τρίτο στάδιο θα γίνουν αυξήσεις κεφαλαίων, καθώς θα αναπτύσσεται και το ενεργητικό της τράπεζας. Η κίνηση σκοπεύει να βάλει στο παιχνίδι έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο και ευέλικτο παίκτη, την ώρα που οι συστημικές τράπεζες παλεύουν με τις αυξήσεις κεφαλαίων και τις επισφάλειες.

Στο σχήμα φαίνεται πως θα συμμετάσχουν, από την πρώτη φάση τουλάχιστον, δύο μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι εκτιμούν ότι υπάρχουν ευκαιρίες για να αποκομισθούν σημαντικές αποδόσεις από την επένδυσή τους μέσω της «οικοδόμησης» ενός ποιοτικού χαρτοφυλακίου πελατών, αλλά και της αύξησης της επιρροής τους. Μακάρι να υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί και να μην αποδειχθεί στο τέλος κάτι σαν την τράπεζα που ήθελε να φτιάξει ο πρώην σύζυγος της Κουτσίκου με τη σύμπραξη τουρκικών κεφαλαίων. Μια τρύπα στο νερό, δηλαδή.

Άρης ΣπίνοςTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα