Στα «χναρια» των… μεγάλων!

Και νίκη και πρωτάθλημα και φιέστα! Οι Νέοι του Ολυμπιακού επικράτησαν 2-1 του Λεβαδειακού στο Καραϊσκάκη και πανηγύρισαν την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ανώτερος και δίκαιη νίκη

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το Σάββατο τον Λεβαδειακό σε ένα ματς, που στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν ανώτερος των Βοιωτών και έτσι επεβλήθη δίκαια με σκορ 2-1. Στο 17′, έπειτα από κάθετη πάσα του Παπασάββα, ο Ιωαννίδης βγήκε τετ α τετ

με τον Τσιντώντα, πλάσαρε και είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Το γκολ για την ομάδα του Ολυμπιακού δεν άργησε να έρθει, πριν συμπληρωθεί μάλιστα μισή ώρα αγώνα. Στο 27′ ο Βουτσιώτης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, γεμίζοντας στην περιοχή και ο Λεάντρο σηκώθηκε μόνος του, νικώντας με κεφαλιά τον Τσιντώντα και ανοίγοντας το σκορ. Στην επανάληψη οι πρωταθλητές έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, στο 62′, με τον Νίκο Ιωαννίδη.

Ο Σακκάς ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Δημήτρη Σιώπη, σε ωραία προσπάθεια του νεαρού άσου και ο Ιωαννίδης ανέλαβε να εκτελέσει εύστοχα την εσχάτη των ποινών, κάνοντας δύο τα γκολ για τον Ολυμπιακό. Για τον Λεβαδειακό μείωσε στο 87′ ο Πινέιρο, με ωραία γυριστή κεφαλιά, παρά την καλή προσπάθεια του Αριστείδη Βλάχου, να αποσοβήσει το γκολ.

Ολυμπιακός: Βλάχος, Καραγκούνης, Δημακάκος (24′ Γκούτσιος), Ρουγκάλας, Λεάντρο, Παπασάββας, Παιδάκης (57′ Δ. Σιώπης), Βουτσιώτης, Ιωαννίδης, Σούκιας, Λύρας (81′ Φουκαράς).

Λεβαδειακός: Τσιντώντας, Αντωνίου, Σακκάς, Μανωλάς, Ζανιάς (82′ Σπάρος), Μάγκας, Τόπι, Πέπλας, Σούφλας (66′ Λιακόπουλος), Πινέιρο, Μκίεβιτς.

Πανηγυρισμοί, αποθέωση και απονομή

Μετά το τέλος του αγώνα οι πιτσιρικάδες του Μπερντ Στορκ έζησαν μοναδικές στιγμές στο γήπεδο Καραϊσκάκη καθώς σήκωσαν ψηλά το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας, για τη σεζόν 2012-2013. Οι ποδοσφαιριστές του Στορκ, ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός και όλο το επιτελείο της ομάδας Νέων, αποθεώθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου μας, για το επίτευγμά τους. Οι πανηγυρισμοί έδιναν και έπαιρναν για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Μετά την άκρως θετική παρουσία τους στη διοργάνωση του Next Gen Series οι Νέοι του Ολυμπιακού «σφράγισαν» μία εξαιρετική σεζόν με αυτό τον τίτλο, συγκεντρώνοντας έως τώρα (εκκρεμεί ένα ματς με τον Πανθρακικό την Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013) 66 βαθμούς και αφήνοντας πίσω τους τον Ατρόμητο. Μετά το τέλος του ματς (που ήταν εξ αναβολής από την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας) οι ερυθρόλευκοι παρέλαβαν τα μετάλλιά τους, από τον πρόεδρο της Λίγκας, Γιάννη Μώραλη. Ακολούθως ο αρχηγός Κώστας Ρουγκάλας έλαβε από τον κ. Μώραλη το τρόπαιο, το οποίο μαζί με τους συμπαίκτες του σήκωσε ψηλά.

Πάροντες οι Πέτρος και Σωκράτης Κόκκαλης

Στις εξέδρες του Καραϊσκάκη βρέθηκαν και παρακολούθησαν τους Νέους οι Πέτρος και Σωκράτης Κόκκαλης. Τα δύο αδέρφια κάθισαν πλάι πλάι και είδαν την προσπάθεια των πιτσιρικάδων του Στορκ. Από εκεί και πέρα το παρών τόσο στον αγώνα όσο και στην απονομή έδωσε και ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων του Ρέντη, Γιώργος Παύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα