Στα 2 εκατ. οι αφίξεις Ρώσων και Τούρκων τουριστών

Οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας από τη Ρωσία και την Τουρκία αναμένεται να φθάσουν έως και τα δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις τουριστικών φορέων και παραγόντων, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν θα αποτελέσουν ρεκόρ όλων των εποχών. Παράλληλα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ροή των τουριστών από τις δύο χώρες θα ενισχύσει τα έσοδα. Οι τελευταίες προβλέψεις για τις συνολικές τουριστικές εισπράξεις της χώρας

αναφέρουν ότι θα κυμανθούν μεταξύ 11 και 11,5 δις. Επίσης, η αναθεωρημένη εκτίμηση για την εισερχόμενη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα κάνει λόγο για αφίξεις έως 17,5 εκατ. ξένων τουριστών.

Να σημειωθεί ότι ο κάθε Ρώσος στο ταξίδι του ξοδεύει περίπου 1.000 ευρώ όταν η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη τουριστών στη χώρα μας ανέρχεται περίπου στα 560 ευρώ. Από την άλλη, οι Τούρκοι, παρότι δεν διανυκτερεύουν πολλές ημέρες στα ελληνικά νησιά, δαπανούν σε κάθε τους ταξίδι αρκετά χρήματα για φαγητά και ποτά.

«Κλειδί» για την αύξηση της κίνησης από τις δύο αυτές χώρες είναι η ευέλικτη πολιτική της ελληνικής πολιτείας κατόπιν έντονων πιέσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο θέμα της έκδοσης των θεωρήσεων φορέων στην κατεύθυνση της μείωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών του κόστους.

ΠΗΓΗ: http://www.toxrima.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα