Σπυρόπουλος: «Ξαφνικός θάνατος» με τις νέες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη λειτουργία ενός ταμείου-γίγας που θα εκδίδει τις συντάξεις ιδιωτικών υπαλλήλων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων έκανε λόγο ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σχετικά με τις μετοχές στην Εθνική Τράπεζα σημείωσε ότι δεν θα χαθούν τώρα που δεν θα συμμετάσχει το ΙΚΑ στην ανακεφαλαιοποίηση. «Θα προσδοκούμε να υπάρξει στο μέλλον

μεγαλύτερη αξία στις μετοχές», δήλωσε, τονίζοντας ότι το ΙΚΑ δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει παραπάνω από 30 με 50%, σημειώνοντας πως «η μείωση της αξίας των επενδύσεων δεν θα επηρεάσει τις συντάξεις.»

Σχετικά με το σχέδιο ρύθμισης σε εφορία και ταμεία, ΦΠΑ και χαράτσι ακινήτων, τόνισε πως οι επιχειρήσουν που οφείλουν είναι κάτω από 5.000, ενώ το κυριότερο πρόβλημα εμφανίζει ο ΟΓΑ.

«Για ρύθμιση πάνω από 5.000€ χρειάζεται απόδειξη αδυναμίας πληρωμής», σημείωσε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως «στην Ημερησία θα πηγαίνει μια έκθεση για την αδυναμία και ένα σχέδιο που θα έχει φτιάξει ο λογιστής της εταιρίας που θα λέει ότι αν μου κάνεις αυτές τις δόσεις μπορώ να πληρώσω», τονίζοντας πως η ρύθμιση θα γίνεται με πολύ ελαστικούς όρους.

«Εδώ πια είναι ξαφνικός θάνατος. Αν δεν δώσει μια δόση ο οφειλέτης θα πρέπει να τη δώσει τουλάχιστον τον επόμενο μήνα με ένα πρόστιμο 15%, αν δεν τη δώσει βγαίνει από τη ρύθμιση και δεν μπορεί να ξαναενταχθεί παρά μόνο στη ρύθμιση των 12 δόσεων. Εκεί αναιρείται η βιωσιμότητα του διακανονισμού, όμως εγώ μπορώ να ελέγχω τη βιωσιμότητα κάθε μήνα, οπότε λογικό είναι να είμαι διαλλαχτικός», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του ΙΚΑ.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις του

Keywords
Τυχαία Θέματα