Σνάιντερ: Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το 2014

«Φοβάμαι ότι δεν θα είναι δυνατό για την Ελλάδα να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) για τα δημοσιονομικά θέματα και βουλευτής Κάρστεν Σνάιντερ στη Realnews.

Σημείωσε δε πως «η Ελλάδα θα χρειασθεί περαιτέρω βοήθεια και θα πρέπει να της χορηγηθεί». Παράλληλα, έστειλε μήνυμα

στην Αθήνα ότι «στο πρόβλημα δεν υπάρχει εύκολη απάντηση» και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με αιχμή τη μείωση του δημόσιου τομέα και την ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης. «Αν το ποσοστό των ανείσπρακτων φόρων μόνο για το 2012 ξεπερνά το 50%, αυτό και μόνο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της Μέρκελ «δεν είπε την αλήθεια ούτε στους Γερμανούς ούτε στους Ελληνες για το πρόβλημα και οι δύσκολες αποφάσεις έχουν αναβληθεί». Σε ό,τι αφορά το «καυτό» ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο βουλευτής του SPD τόνισε: «Τα θεσμικά όργανα της τρόικας και του Eurogroup θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να φθάσει το χρέος στα επίπεδα που συμφωνήθηκε. Η Ελλάδα θα χρειασθεί ελάφρυνση του χρέους της. Το πρόβλημα αυτό δεν πρέπει να κρύβεται κάτω από το χαλί».

The post Σνάιντερ: Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το 2014 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα