Σκανδαλίδης: δεν ήθελε να διαγραφεί αλλά δεν του …’κατσε

Τη διαγραφή προσπαθούσε να γλυτώσει ο Κώστας Σκανδαλίδης καθώς  ένα 24άωρο πριν την ψηφοφορία διαμήνυσε στον Βενιζέλο ότι αν συμφωνούσε στην παραμονή του στο ΠΑΣΟΚ τότε θα απέτρεπε άλλους επτά βουλευτές να καταψηφίσουν τα μέτρα. Σύμφωνα με το lykavitos.gr,  ο Ευάγγελος Βενιζέλος

γνώριζε ότι είχε μόνο έναν, τον κ. Κουτσούκο, αλλά συνέχισε να μιλάει μαζί του.

Δεν τη γλύτωσε ο μως ο κ. Σκανδαλίδης  και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του θεωρούν ότι η κίνησή του είχε ιδιοτελή κίνητρα και αποσκοπούσε στην αναρρίχησή του στην ηγεσία του κινήματος.

Οι διαγραφές των ανταρτών λειτούργησαν λυτρωτικά για το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Με αυτόν τον τρόπο βρεθήκαν  εκτός κόμματος οι βουλευτές που είχαν αναλάβει εργολαβικά την υπονόμευσή του για λογαριασμό του Κώστα Σκανδαλίδη και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο τελευταίος τυπικά και μόνο παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα διαγραφεί και επίσημα.

Ο ίδιος ο Βενιζέλος εξομολογήθηκε σε στενούς συνεργάτες του ότι δεν μπορεί να θεωρείται βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος απουσίαζε επιδεικτικά από τις κρίσιμες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τελικά ο μόνος κερδισμένος από την κρίση στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Με την υπεύθυνη στάση του και την πάγια θέση του ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το κομματικό αναδείχτηκε σε παράγοντα ενότητας του ΠΑΣΟΚ και σταθερότητας της κυβέρνησης, βάζοντας υποθήκες για το μέλλον.

Πηγή: lykavitos.gTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα