«Σκάνδαλα», μπάλα και μπουζούκια για τον… αριστερό Νιόνιο

Γοητευμένος από το ωραίο φύλλο και συχνός θαμώνας σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης δεν μας έχει συνηθίσει σε ανάληψη σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών αλλά αρκείται σε προτάσεις για την κυκλοφορία γραμματοσήμων με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τη διανομή δωρεάν… πορτοκαλιών σε διοργανώσεις του εξωτερικού με τελευταία τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση στο Βερολίνο. Για το περιστατικό μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης,

Αριστοτέλης Θωμόπουλος μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε πως γίναμε… περίγελος της Ευρώπης για τα καφάσια Ψωμιάδη και πως οι δυο φορείς θα ακολουθήσουν διαφορετική πολιτική.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης γίνεται πρωτοσέλιδο εφημερίδων με τελευταίο αυτό της εμπλοκής του στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου. Ο ίδιος άλλωστε, από τη θέση του αντινομάρχη στο παρελθόν, ήταν και το δεξί χέρι του Πανίκα, συγκέντρωνε το σύνολο των αρμοδιοτήτων και ευθυνών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.  Στο παρελθόν, παρέα πάντα με τον αδερφό του, κατηγορήθηκε και αθωώθηκε για τη γνωστή υπόθεση με τα «45άρια» δηλώνοντας πως «σκοτεινά πολιτικοδημοσιογραφικά κέντρα» επιχειρούν να τον βλάψουν.

Σκάνδαλο για χρέη

Το όνομά του έχει εμπλακεί και στην υπόθεση του επιχειρηματία, Νίκου Κασιμάτη για χρέη 952 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο. Από έρευνα του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε το όνομα του πρώην περιφερειάρχη ανάμεσα στους συνιδρυτές της εταιρίας του Νίκου Κασιμάτη μέσω της οποίας γινόταν κλοπή του ΦΠΑ, ενώ το 2002 ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τον συμπεριέλαβε και στο πολιτικό συνδυασμό του για τις Νομαρχιακές Εκλογές της Θεσσαλονίκης, από τον οποίο τον απέκλεισε λόγω των δημοσιευμάτων.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, παρότι υποψήφιος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης υπήρξε για άλλη μια φορά λακωνικός, ακόμα και όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έθεσε «βέτο» και ο Διονύσης τελικά κατέβηκε στις εκλογές με… σταυρό. Τελικά, το «βέτο» Σαμαρά ευνόησε τους αδερφούς Ψωμιάδη και η Περιφέρεια παρέμεινε σε χέρια… οικογενειακά.

Τελευταία, παρά τις παραινέσεις και τις συμβουλές στενών συνεργατών αλλά και του ίδιου του αδερφού του ο αναπληρωτής Διονύσης αποφάσισε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, παρά την αντιπάθειά του προς αυτούς για τη βούληση του εισαγγελέα για προφυλάκιση του ιδίου αλλά και άλλων 28 ατόμων για παρατυπίες και υπερβάσεις στο έργο δρόμου Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου. Ο άνθρωπος που σήμερα ηγείται της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποποιήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη και μέσω επιστολής του την επόμενη ημέρα έκανε λόγο για… «ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία που στόχο έχουν να τον βλάψουν προσωπικά και πολιτικά».

Πριν πολιτευτεί, ο Νιόνιος, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι φίλοι και οι γνωστοί διατηρούσε φροντιστήριο Αγγλικών απέναντι από το Διοικητήριο, στη γειτονιά που μεγάλωσε, παραδίδοντας μ

Keywords
Τυχαία Θέματα