Σήμερα πέφτουν οι υπογραφές για την Υγεία

Την υπογραφή τους στην κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1.600 εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας πρόκειται να βάλουν σήμερα οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υγείας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν σε άλλες μονάδες υγείας και δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, καθώς στον χώρο της Υγείας υπάρχει έλλειμμα θέσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό,
πρόκειται κυρίως για διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και για γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ, όπως διευκρίνισε οι μετακινήσεις θα γίνουν εντός της Αττικής το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Θα συνεισφέρουν όλα τα υπουργεία»

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κύμα της κινητικότητας, το οποίο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, επανέλαβε σε αυτή τη διαδικασία θα συνεισφέρουν όλα τα υπουργεία.

Ανέφερε πάντως ότι η συνεργασία του με τα υπουργεία είναι πολύ εποικοδομητική και πως κάποια υπουργεία έχουν προχωρήσει στην αξιολόγηση των δομών και όντως προκύπτει πλεονάζον προσωπικό σε διοικητικές θέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα