Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον Τσίπρα για φιλοαμερικανισμό!

Του Γιάννη Ντάσκα

«Παίζετε θέατρο και κάνετε μεγάλο κακό στην πατρίδα μας με την πρόταση μομφής που κάνετε.Θέατρο γιατί δεν την πιστεύετε την πρόταση που είναι καραγκιόζ μπερντές. Και κάνετε κακό για τη στιγμή που επιλέξατε να την κάνετε. Λίγο πριν την προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να στείλετε μήνυμα ότι η χώρα μας δεν είναι σταθερή, δεν, δεν…Το θέλετε να κάνετε

κακό; Δεν το ξέρω. Ως πρωθυπουργός δεν το πιστεύω αλλά δεν ξέρω τι επιδιώκετε. Πάντως κακό κάνατε με τη χρονική στιγμή που επιλέξατε».

Με αυτά τα λόγια απάντησε τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός κ.Σαμαράς και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντάς του «σας κοιτάω» και υπαινικτικά πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας πολλές φορές το Τέξας των ΗΠΑ από το οποίο μίλησε ο κ.Τσίπρας:

«Αυτά που είπατε από το Τέξας να μην φύγουμε από το ευρώ, ότι αν φύγουμε θα είναι καταστροφή, φεύγουν οι νέοι μας κλπ κλπ είναι σωστά. Αυτά λέγαμε εμείς και πριν 1-2 χρόνια και εσείς λέγατε άλλα. Έχετε δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη αλλά αν έχετε αλλάξει ρότα και μυαλά πρέπει να μας βοηθάτε και όχι να κάνετε πρόταση μομφής. Καλέσατε τον κόσμο σε συγκέντρωση αλλά είδατε ότι δεν ανταποκρίθηκαν οι πολίτες. Είστε θέατρο και αντιφάσεις. Είστε μπλεγμένοι σε υπερατλαντικές περιπλανήσεις και συνιστώσες και συνισταμένες. Δεν ρίχνουμε αλάτι στην πληγή σας και στο ψυχόδραμα που παίζετε στο ΣΥΡΙΖΑ. Επιλέξατε να πολεμήσετε το Μνημόνιο άλλα δεν μας είπατε τι θα κάνετε. Θα το καταγγείλετε; Θα το σκίσετε; Θα μείνετε στην Ευρωζώνη; Όλα τα έχετε πει κατά καιρούς.

Η Ελλάδα θα έχει βγει από το Μνημόνιο και εσείς ακόμα θα τσακώνεστε για το πως θα επαναδιαπραγματευτείτε το Μνημόνιο. Μειώσαμε τους τόκους του Μνημονίου στο 1/3…».

Αναφερόμενος στην περίοδο κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία ήταν εναντίον του Μνημονίου είπε:

«Ναι ήμασταν κατά του Μνημονίου, αλλά ως πράξη ευθύνες ψηφίζαμε την περικοπή στις σπατάλες και στη διόρθωση των στρεβλώσεων. Προστατεύετε τους επιτήδειους; Μάλλον θα χαρεί η Τουρκία με αυτά που λέει ο συνασπισμός των Κομμάτων με τα οποία είστε μαζί στο ευρωκοινοβούλιο. Ξέρετε ότι τα Κόμματα αυτά έχουν θέσεις κατά του ΦΡΟΝΤΕΧ, κατά του ΝΑΤΟ κλπ. Αν θέλετε πραγματικά να μιλάμε πιο συχνά στη Βουλή, τότε να λέτε τα ίδια πράγματα κάθε φορά και όχι δέκα διαφορετικές θέσεις για το ίδιο θέμα. Να κόψετε τις βαριές εκφράσεις και ύβρεις ,όπως “Μερκελιστέ” και “υπάλληλοι ξένων συμφερόντων”, “εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων”…Δεν τα ανέχομαι αυτά και δεν θα έρθω στη Βουλή να ακούω αυτές τι ύβρεις και τις ανοησίες».

Ο κ.Σαμαράς είπε ότι πέτυχε για το τέλος του 2013 η κυβέρνηση τους στόχους και αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, στην ανάκαμψη, στην εμπιστοσύνη για την ανταγωνιστικότητα, το εμπορικό ισοζύγιο και την έξοδο στις αγορές.

Πρόσθεσε ότι θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2014 και θα μειωθεί η φορολογία για τους αδύναμους σταδιακά. Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα το 2016 όταν και θα γίνουν οι εκλογές. Μαγικά δεν υπάρχουν για κανένα και τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια. Τα λέτε εδώ αυτά μετά πάτε στο Τέξας και τα διορθώνετε…Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και ζητούμε να τις τηρήσουν και οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Πετύχαμε πολλά,θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα και να σταματήσει το θέατρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μην τα κάναμε όλα σωστά αλλά το καράβι πήγαινε στα βράχια και το γυρίσαμε…Πλαστογραφείτε ένα μέλλον που δεν υπάρχει…Η πρόταση μομφής είναι δραμαμίνη για την απότομη στροφή που κάνατε στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η στροφή προκάλεσε τη μομφή του Λαφαζάνη. Συνταχθήκατε με τη Χρυσή Αυγή και αυτό θα είναι το μεγαλύτερό σας λάθος».

Μετά την ομιλία του κ.Σαμαρά ,ο κ. Τσίπρας ζήτησε το λόγο για να απαντήσει αλλά το προεδρείο δεν του έδωσε το λόγο, λέγοντας ότι από το 1974 και μετά κανείς δεν μίλησε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση με τον κ.Τσίπρα και βουλευτές του ΣΥΡΖΑ να θέλουν να απαντήσουν.

The post Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον Τσίπρα για φιλοαμερικανισμό! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα