Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου – Σμιθ

Στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση τουαντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον απερχόμενο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμίθ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, παρόλο που η συνάντηση ήταν αποχαιρετιστήρια,έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων Ελλάδας

ΗΠΑ, αλλά και των ζητημάτων που άπτονται της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ενώ από την συζήτηση δεν απουσίασε και η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ

Ενόψει δε της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ οι δυο άνδρες συζήτησαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, παράλληλα δε ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σμίθ για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν το Κυπριακό, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ (όπου ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε αναλυτικά τις ελληνικές θέσεις επί του θέματος) καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις σε Αίγυπτο, Λιβύη, Λίβανο και Συρία.

Τέλος, ο κ. Σμίθ συνεχάρη τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την υπεύθυνη στάση, που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις συνεργασίας, για την οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο απερχόμενος αμερικανός πρεσβευτής, «ο κ. Βενιζέλος έχει πληρώσει δυσανάλογο υψηλό πολιτικό κόστος».

Keywords
Τυχαία Θέματα