Σε «κόκκινο» συναγερμό η Κίνα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από σήμερα η Κίνα ενόψει της επερχόμενης επέλασης του τυφώνα Φιτόου, ο οποίος αναμένεται να πλήξει τις ακτές της χώρας απόψε το βράδυ. Οι αρχές της χώρας προχώρησαν σε εκκένωση περιοχών, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία κήρυξε την χώρα σε κατάσταση υψίστου συναγερμού.

Ο τυφώνας Φίτόου κινείται με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να πλήξει τις περιοχές που περικλείονται μεταξύ των επαρχιών Ζεγιάνγκ και Φουτζιάν. Ο Φιτόου βρίσκετι αυτή τη στιγμή βρίσκεται, σε απόσταση περίπου 360 χλμ

από την πόλη Γουενζού, στην Ζεγιάνγκ, από την οποία έχουν απομακρυνθεί περίπου 130.000 κάτοικοι σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο Φίτοου, που οφείλει το όνομά του σε ένα μικρονησιακό άνθος, είναι ο 23 τυφώνας που ενσκήπτει φέτος στην περιοχή. Πριν τις κινεζικές ακτές ο τυφώνας πέρασε από το Αρχιπέλαγος της Οκινάουα, προκαλώντας ελαφρές ζημιές. Επίσης, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται σήμερα κι οι αρχές της Ταϊβάν. Πάνω από 100 διεθνείς πτήσεις από και προς τη νήσο ακυρώθηκαν, ενώ αναστάτωση έχει προκληθεί και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

The post Σε «κόκκινο» συναγερμό η Κίνα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα