Σε ηλικία 110 ετών έφυγε από τη ζωή η γηραιότερη Ελληνίδα της Αυστραλίας

Πέθανε η γηραιότερη Ελληνίδα της Αυστραλίας σε ηλικία 110 ετών, τη Δευτέρα, στη Μελβούρνη. Συγκεκριμένα η Κατερίνη Κιλικίδου η οποία έφτασε τα 110 και είχε ζήσει τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922 καθώς επέζησε στο δύσκολο χερσαίο ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Έζησε με τους γονείς της μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια

που έφερε ο ξεριζωμός και έστησαν το νοικοκυριό τους στο Βορένος, χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη, που λόγω της μαζικής εγκατάστασης προσφύγων από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας, μετονομάστηκε σε Νικομηδινό.

Την πάντρεψαν με το συγχωριανό της αείμνηστο Χαράλαμπο Κιλικίδη, σε ηλικία 19, και στη συνέχεια το ζευγάρι πήρε τη μεγάλη απόφαση για το υπερπόντιο ταξίδι προς τη χώρα του Νότου.

Τέσσερα παιδιά έφερε στον κόσμο η Κατερίνη Κιλικίδη, τα οποία είναι όλα εν ζωή, ο μικρότερος, ο Αναστάσης Κιλικίδης, είναι 70 χρονών, ενώ ο μεγαλύτερος είναι 86 ετών.
Το πιο εντυπωσιακό από όλα, είναι πως και η μητέρα της υπεραιωνόβιας γιαγιάς, και αυτή είχε πεθάνει σε ηλικία 110 ετών, όπως δήλωσε ο κ. Κιλικίδης.

Η Κατερίνη Κιλικίδη αφήνει πίσω της ακόμα εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα. «Πρέπει να είχε καλά γονίδια, τα οποία και κληρονομήσαμε», δήλωσε ο γιος της Αναστάσης Κιλικίδης, ενώ σημείωσε πως η μητέρα του ήταν ιδιαίτερα λιτή με το φαγητό της αλλά και προσεκτική. Τέλος όπως ο ίδιος πρόσθεσε «Ο πατέρας μου έφυγε σε 93 ετών. Παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο στη Μελβούρνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα