Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε ο Μιχάλης Λιάπης

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο του επέβαλε 4 έτη φυλάκισης εξαγοράσιμης προς 50 ευρώ την ημέρα, 3.000 πρόστιμο για το ανασφάλιστο του οχήματος, αλλά και κατάσχεση και δήμευση του αυτοκινήτου. Η ποινή είναι εφέσιμη.

Οι συνήγοροι του Λιάπη χαρακτήρισαν την ποινή που του επιβλήθηκε εκδικητική, τονίζοντας μάλιστα ότι θα καταθέσουν την έφεση μέσα σε 10 ημέρες.

Την απουσία του πρώην υπουργού καυτηρίασε λίγο νωρίτερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου υπογραμμίζοντας ότι παρόλο που είναι δικαίωμά του να μην παρευρεθεί,

θα ήταν ωστόσο καλό να είχε πάει και να τους πει τις ακριβώς είχε γίνει.

Απερίσκεπτη και ανόητη είναι οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί όπως ανέφεραν οι συνήγοροί του για την πράξη του πρώην υπουργού, ενώ υποστήριξαν ότι δεν είχε οικονομικό όφελος καθώς είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Παράλληλα, υποστήριξαν ότι ο Μιχάλης Λιάπης δεν παρευρέθη στο δικαστήριο εξαιτίας των δημοσιογράφων που τον περίμεναν και ζήτησαν από το δικαστήριο να του συμπεριφερθεί ως ένα απλός πολίτης που αναγνώρισε το λάθος του.

Ως άτομο που ρέπει προς το έγκλημα χαρακτήρισε τον Μιχάλη Λιάπη ο εισαγγελέας, ο οποίος και πρότεινε την ενοχή του χωρίς ελαφρυντικά.

Ο εισαγγελέας μάλιστα είπε ότι ο πρώην υπουργός παραβίασε τον νόμο που ο ίδιος έφτιαξε, προκαλώντας τον διασυρμό της χώρας σε διεθνές επίπεδο, ενώ όταν ρώτησε τους πληρεξούσιους δικηγόρους του γιατί δεν βρισκόταν στο δικαστήριο, εκείνοι του απάντησαν ότι δεν πήγε εφόσον του το επιτρέπει ο νόμος, αλλά και επειδή έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, βρίσκονταν πάνω από 30 δημοσιογράφοι.

The post Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε ο Μιχάλης Λιάπης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα