Σε ένα μήνα, τόσα πολλά!


Δεν νιώθει ακόμη άνετα, όσον αφορά στο μάτι του, ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, κορυφαία κυβερνητική πηγή μού έλεγε προχθές ότι ακόμη δεν θέλει να φαίνεται σε επαφές ή σε διμερείς επικοινωνίες εξαιτίας αυτής της αδυναμίας του, αλλά δεν παύει να λέει στους συνεργάτες του, στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι σύντομα θα είναι απολύτως καλά και θα «πετάει»!

Να, όπως θα κάνει τις 20 Αυγούστου, καθώς για τότε έχει τοποθετηθεί, τελικά, το πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα, πάντα, με κορυφαία κυβερνητική πηγή θεωρείται ότι μέχρι τότε θα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης του Ολυμπιακού Κέντρου Τύπου, αλλά και της ΑΤΕbank, ενώ –όπως μου λένε οι… πληροφοριοδότες μου– ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μανούσος Βουλουδάκης, έχει ήδη ετοιμάσει και ένα πλάνο άμεσων συγχωνεύσεων και καταργήσεων διαφόρων ΔΕΚΟ.

Ο «στόχος» του Αντώνη Σαμαρά, όπως λένε οι στενοί του συνεργάτες, είναι να μην πάει στο Βερολίνο με «άδεια χέρια» στο τετ-α-τετ με την κυρία. Θα της πάει ένα… πεσκέσι, για να της ζητήσει ένα… ρουσφέτι: να ανοίξει τον δρόμο για την αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. Κι αυτό, γιατί στους διαδρόμους του Μαξίμου ήδη λέγεται ότι το βασικό επιχείρημα των πρωθυπουργικών χειρισμών θα είναι το «ανοίξτε τη συζήτηση της αναδιαπραγμάτευσης, γιατί, για πρώτη φορά, μέσα σε ένα μήνα, ελληνική κυβέρνηση έκανε τόσα πολλά»!

Του Γ. Ανδρουτσόπουλου

Keywords
Τυχαία Θέματα