Σε δίκη Μπουτάρης-Γιαταγάνα για τον Κεμάλ!

Του Γιάννη Ντάσκα

Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους η βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Η δίκη όμως θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί φτάσαμε-δυστυχώς -στο σημείο να κρίνουν τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

αν με τις κινήσεις του Δημάρχου στην πόλη δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός «τουρκόφιλος» που του απέδωσε η βουλευτίνα η οποία μάλιστα είναι η πρώην πασίγνωστη Εισαγγελέας που τα έβαζε με τα κυκλώματα βασανισμού κρατουμένων στις διαβόητες φυλακές Γεντί Κουλέ..

Τότε η κ. Γιαταγάνα έκανε λόγο για το …τουρκικό εξπρές του Μεσονυχτίου στις ελληνικές φυλακές.

Σήμερα αποκαλεί τον Γιάννη Μπουτάρη φιλότουρκο επειδή έτσι ερμηνεύει κινήσεις του,όπως η (θρυλούμενη;) μετονομασία της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Αττατούρκ,απαγόρευση κάποιων εκδηλώσεων Ποντίων,του Μίκη Θεοδωράκη κλπ.

Βαρύτατη κατηγορία ο φιλοτουρκισμός για έναν Δήμαρχο και έλληνα επιχειρηματία και κατά τη γνώμη μας τέτοια δίκη δεν θα πρέπει να γίνει γιατί μόνο τους ίδιους τους διαδίκους και την ελληνική πλευρά δεν θα ωφελήσει.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε και δίνει αφορμές με πολλές προωθημένες θέσεις του και αυτή η θέση του με τον Κεμάλ είναι προωθημένη και απαράδεκτη εφόσον δεν συνοδεύεται από μια αντίστοιχη στην Κωνσταντινούπολη.Δηλαδή την μετονομασία μας οδού σε οδό «Πατριάρχη Αθηναγόρα»,μετονομασία μιας οδού στη Σμύρνη σε οδό «Μητροπολίτη Χρυσοστόμου» η μετονομασία μιας οδού στην ελληνική συνοικία της Κωνσταντινούπολης σε «οδό Κολοκοτρώνη».
Εάν γινόταν τέτοια κίνηση ποιος θα μιλούσε για φιλοτουρκισμό;

Σε κάθε περίπτωση και οι δυο πρέπει να κάνουν ταχύτατα βήματα προς τα πίσω γιατί οι Έλληνες έχουμε αρκετά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη και το τελευταίο που χρειάζεται είναι μια τέτοια δίκη.

Δεν πιστεύουμε ότι ο κ.Μπουτάρης είναι φιλότουρκος με την έννοια του προδότη του ελληνισμού επειδή προωθεί τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά η φιλική διάθεση προς μια χώρα που απειλεί διαρκώς την ακεραιότητα της Ελλάδας και κρατάει τη μισή Κύπρο με στρατό πρέπει να διατυπώνεται από τους άρχοντες στη βάση της αναλογίας και από την άλλη πλευρά.
Αλλιώς όσα τους σέρνουν απλώς πάνε γυρεύοντας…

Keywords
Τυχαία Θέματα