Σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια και δύο υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού

Μετά τη χθεσινή αποφυλάκιση ενός από τους τέσσερις κατηγορούμενους, για τη συμμετοχή τους στη διπλή δολοφονία, με θύματα δύο αστυνομικούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης.

Η

έρευνα από την Εισαγγελέα-επόπτη του σωφρονιστικού καταστήματος, έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος. Ερευνώνται, επίσης, οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, από πλευράς  φυλακών Κορυδαλλών.

Το υπουργείο, με ανακοίνωσή του, αποποιείται τις ευθύνες, καθώς εκπρόσωποί του δήλωσαν ότι, «ουδεμία ενημέρωση είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης από την Εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη διεύθυνση φυλακών Κορυδαλλού για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση».

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί, επειδή καθυστερούσε η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση να δικαστούν για την υπόθεση της ληστείας που είχε προηγηθεί σε περίπτερο στην περιοχή του Μενιδίου.

Οι τρεις εξ αυτών καταδικάστηκαν αλλά ο τέταρτος συγκατηγορούμενός τους αθωώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012 ως προς το σκέλος της ληστείας, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του η υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Στη συνέχεια ο αποφυλακισθέντας επέστρεψε στη φυλακή Κορυδαλλού, έκτισε την ποινή του, ως υπόδικος, για την υπόθεση ανθρωποκτονίας, δηλαδή το ανώτατο όριο που σε αυτήν την περίπτωση είναι το 18μηνο και αποφυλακίσθηκε.

Ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, όταν προ 20 ημερών ενημερώθηκε για την εν λόγω αποφυλάκιση, έδωσε αμέσως εντολή για τη διενέργεια έρευνας, με σκοπό να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε ο υπόδικος.

Συγκεκριμένα στην έρευνα πρέπει να διαπιστωθεί το βάρος της ευθύνης που έχουν η διευθύντρια και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι είτε η παράβλεψη του εκκρεμούς εντάλματος σύλληψης, για τη διπλή ανθρωποκτονία, είτε αν ο φάκελος είχε φτάσει στο κατάστημα κράτησης με ελλιπή στοιχεία, από το δικαστήριο. Αν διαπιστωθεί η τελευταία υπόθεση, τότε υπάρχει άμεση αμέλεια ή ακόμα και δόλος  στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα