Σε άθλια κατάσταση η λίμνη Καστοριάς – Κίνδυνος ακόμα και για καρκινοπάθειες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στην απαράδεκτη κατάσταση και την καταστροφή της λίμνης Καστοριάς κάνει αναφορά ο τοπικός Τύπος σχολιάζοντας την αδιαφορία όλων των αιρετών τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα πολλές περιβαντολλογικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί από διάφορους φορείς και κυρίως από περιβαντολόγους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) γίνονται αναφορές για επικείμενη νέκρωση της λίμνης από τους ζώντες οργανισμούς σε αυτήν, ενώ η μόλυνση

της είναι τόσο μεγάλη που αν κάποιος παραμείνει για πολύ ώρα κοντά της κινδυνεύει ακόμα και να εμφανίσει κάποιου είδους καρκίνωμα!

Πάρα τις συνεχείς εκκλήσεις των ειδικών και τα SOS που εκπέμπουν και σύμφωνα με το τοπικό πόρταλ alphafm.gr η μόλυνση είναι πλέον ανεξέλεγκτη.

Η παρούσα δημοτική αρχή, σύμφωνα πάντα με τον τοπικό Τύπο, όπως και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το μεγάλο πρόβλημα. Οι φωτογραφίες από τη σημερινή κατάσταση της λίμνης είναι ενδεικτικές του μεγέθους καταστροφής.

The post Σε άθλια κατάσταση η λίμνη Καστοριάς – Κίνδυνος ακόμα και για καρκινοπάθειες (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα