ΣΔΟΕ: Διασταυρώσαμε στοιχεία – Θα κλάψουν μανούλες πλουσίων που δηλώνουν φτωχοί

Του Γιάννη Ντάσκα

«Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων με την καταγραφή περιουσιών που ανήκουν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το επόμενο διάστημα η βάση αυτή θα αρχίσει να συνδυάζει φυσικά πρόσωπα με νομικά και ως ένα βαθμό ήδη έχει προχωρήσει αυτός ο συνδυασμός. Έτσι θα ξέρουμε ποιος πολιτικός συνδέεται με την τάδε εταιρεία σε προσωπικό η οικογενειακό επίπεδο. Ποιος δικηγόρος έχει μικρή ακίνητη περιουσία,

λίγα μετρητά, αλλά στον ίδιο ή στο οικογενειακό του περιβάλλον ανήκουν εταιρείες με μεγάλη ακίνητη περιουσία ή λογαριασμοί με μεγάλα ποσά. Το ίδιο και με γιατρούς και διευθυντές νοσοκομείων του δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα. Το ίδιο με κρατικούς υπαλλήλου αλλά και δημοσιογράφους. Στη συνέχεια από τις διασταυρώσεις θα προκύπτει αν και πως έχουν δηλωθεί στην εφορία».

Αυτά μας είπε ανώτατο στέλεχος του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους και στη συνέχεια έστειλε μήνυμα ηχηρό:

«Ήδη μπορώ να σας πω ότι θα κλάψουν μανούλες που νόμιζαν ότι τα παιδιά τους είχαν κρύψει καλά τα μετρητά και την ακίνητη περιουσία σε λογαριασμούς της μανούλας, των παιδιών και πάει λέγοντας».

Όπως μας είπε έχει εντοπιστεί πλειάδα μεγαλογιατρών,μεγαλοδικηγόρων, μεγαλοδημοσιογράφων αλλά και συγγενών πολιτικών που «πληρώνουν πολύ λίγα στην εφορία ενώ έχουν πολύ πλούσια ζωή» και διαμένουν σε σπίτια-βίλες που δεν τους ανήκουν προσωπικά αλλά δεν εμφανίζεται και κύκλος εργασιών εταιρειών στις οποίες ανήκουν ,η εργασία των παρένθετων προσώπων στις περιουσίες αυτές.

Από καταγγελία ερευνάται ακόμα και σύζυγος πρώην μεγαλουπουργού η οποία πουλούσε αέρα κοπανιστό ως επάγγελμα.Δηλαδή μεσολαβούσε να νοικιάζει βίλες σε πλούσιους πελάτες του εξωτερικού αλλά οι βίλες δεν είχαν λάβει άδεια εμπορικής εκμετάλλευσης.Εμφανίζονταν χωρίς εισόδημα και τα χρήματα πήγαιναν αδήλωτα στους ιδιοκτήτες.Ερευνάται και αν βίλα του ίδιου του Υπουργού σε νησί των Κυκλάδων είναι νόμιμα δηλωμένη σε όλα και επίσης αν δηλώνονταν ενοικιάσεις πανάκριβες στη βίλα.
Η καταγγελία είχε γίνει και ενόσω ο Υπουργός ήταν στη θέση του αλλά ανώνυμα και με σημείωση ότι “φοβούνται εκδίκηση”.

Σε έρευνα που αναμένεται να φτάσει σε πορίσματα βρίσκονται και η περίφημη φαρμακευτική εταιρεία “Μπάγερ” της Γερμανίας για χρηματισμό …800 Ελλήνων γιατρών διαφόρων περιοχών της χώρας και επίσης της αμερικανικής “Τζόνσον και Τζόνσον”.Σε εδώλια θα καθίσουν για κακουργήματα χρηματισμού μεγαλογιατροί για το σκάνδαλο της περίφημης εταιρείας DE PUY. Ήδη έχουν σχηματισθεί εναντίον του κατηγορητήρια και από τον οικονομικό ανακριτή κ. Γεωργουλέα. Μια πρώτη φουρνιά αθωώθηκε αφού μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν και μεγαλογιατροί που κατά τα άλλα διώκουν τον “χρηματισμό”…

The post ΣΔΟΕ: Διασταυρώσαμε στοιχεία – Θα κλάψουν μανούλες πλουσίων που δηλώνουν φτωχοί appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα