Σαμαράς: Μεγαλύτερη ανάκαμψη το 2014

Καθοριστικούς για την Ελλάδα θεωρεί τους επόμενους μήνες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», επικαλούμενη συνομιλία του Σαμαρά με ξένους δημοσιογράφους, στα πλαίσια της έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Der Standard», ο Πρωθυπουργός

έκανε λόγο για θετικές ενδείξεις για το 2014, προειδοποιώντας όμως πως οι μικρές επιτυχίες μπορούν να καταστραφούν υπό την πίεση του τεράστιου χρέους της χώρας που αντιστοιχεί στο 160% του ΑΕΠ. Ο Πρωθυπουργός ακόμη, είπε στους δημοσιογράφους ότι έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, σκληρών μέτρων περικοπών και μεταρρυθμίσεων, και με ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας στο 27%, η Ελλάδα, θα έχει πετύχει τη στροφή προς το καλύτερο.

«Υπάρχουν αρκετές θετικές ενδείξεις ότι έρχεται μια ανάκαμψη, το τέταρτο τρίμηνο του 2013 υπήρξε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, έστω και μικρή, ενώ το 2014 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη», ανέφερε ο Σαμαράς , επισημαίνοντας πως μετά τις πρόσφατες καλές επιτυχίες στον τουρισμό η κυβέρνηση αναμένει το 2014 μια «χρονιά-ρεκόρ» με πάνω από 17,8 εκατομμύρια τουρίστες.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τον Απρίλιο θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το αν θα δοθούν στην Ελλάδα ελαφρύνσεις στις πληρωμές. Σε σχέση με τη συζήτηση για νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, διευκρίνισε πως η Ελλάδα δε χρειάζεται νέα δάνεια και πως θα μπορούσε να αντεπεξέλθει με διευκολύνσεις στα επιτόκια και παράταση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων διάσωσης.

Ο Σαμαράς πρόσθεσε πως μπορεί να εγγυηθεί για τη σημαντικότερη προϋπόθεση ανάκαμψης, την πολιτική σταθερότητα, έως την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, ενώ δήλωσε, «κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές», εκτός, όπως σημειώνει η εφημερίδα, από το ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα, που όμως δεν θα τους δοθεί η ευκαιρία διότι, όπως τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς, «η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι φιλοευρωπαίοι».

Πηγή: fosphotos.com/The Council of the European Union

The post Σαμαράς: Μεγαλύτερη ανάκαμψη το 2014 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα