Σαμαράς: «Η χώρα δεν χρεοκόπησε γιατί το εμποδίσαμε»

Πρόγευση για τις δύσκολες ρυθμίσεις που έρχονται σχετικά με τον ενιαίο φόρο των ακινήτων και τους πλειστηριασμούς έδωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Α. Σαμάρας στην ομιλία του που έκλεισε τη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2014.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ψέματα που διασπείρει περί δήμευσης των περιουσιών και τόνισε: “Ο φόρος για τα ακίνητα το 2014 θα είναι δικαιότερος, ενώ το 75% των πολιτών θα πληρώσουν λιγότερα φέτος σε

σχέση με το 2013″. Για τους πλειστηριασμούς ξεκαθάρισε ότι “οι κατοικίες των μεσαίων, των φτωχών και των αδυνάτων θα συνεχίσουν να είναι προστατευμένες”.

Ο ίδιος προανήγγειλε πως με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθούν σε 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους 200 εκατ. ευρώ και άλλα 100 εκατ. ευρώ στους ένστολους. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα βήματα προόδου που έγιναν στην Οικονομία 2013 και εκείνα που θα γίνουν το 2014 μα βάση τον συζητούμενο προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες ανατροπές που έγιναν με τον προϋπολογισμό του 2013 και την επανάσταση που όπως είπε θα φέρει ο προϋπολογισμός του 2014. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης, ενώ εκτίμησε ότι από αυτή τη χρονιά θα υπάρξει αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι για πρώτη φορά η χώρα δεν θα χρειαστεί δανεικά στηρίζοντας τον Στουρνάρα αφού είπε πως “αυτό είναι επιτυχία της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του οικονομικού επιτελείου”. “Πρόκειται για το πρώτο βήμα για να αποδεσμευθούμε από το μνημόνιο και έτσι εξασφαλίζεται η εθνική μας ανεξαρτησία” συνέχισε. “Η Ελλάδα, δεν χρεοκόπησε γιατί εμείς το εμποδίσαμε”, είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας ότι αυτοί που χρεοκόπησαν ήταν οι κοινωνίες του υπαρκτού σοσιαλισμού και ο κρατισμός όπου επικρατούσε στη δύση. “Σας στεναχωρώ αλλά εκεί θέλετε να γυρίσετε τη χώρα” σημείωσε καταγγέλλοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λαϊκισμό. “Σήμερα ο κ. Τσίπρας προκήρυξε την επανάσταση του ψέματος” τόνισε και συμπλήρωσε πως “ιστορικό ορόσημο της αποτυχίας του λαϊκισμού σας είναι η ψήφιση αυτού του προϋπολογισμού”.

The post Σαμαράς: «Η χώρα δεν χρεοκόπησε γιατί το εμποδίσαμε» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα