Σαμαράς: Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού ακούγεται η φωνή μας στην Ευρώπη

Στις προσπάθειες για εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Αντώνης Σαμαράς, δέκα μόλις ημέρες πριν από την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε μάλιστα το 2014, ως τη χρονιά της εξόδου από την κρίση.

Μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς

τόνισε: «Το 2014, είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά από 6 χρόνια ύφεσης. Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής και ξεκινάμε την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πρωτογενές πλεόνασμα, με νοικοκυρεμένα τα οικονομικά μας και διορθωμένη την πληγωμένη μας αξιοπιστία».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωθυπουργός, παρουσίασε και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας για την ΕΕ, οι οποίες είναι:

Η ανάπτυξη, η απασχόληση, η τραπεζική ενοποίηση, και η παρόνομη μετανάστευση

O Aντώνης Σαμαράς τόνισε πως σε περίπτωση που η χώρα μας η Ελλάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο, δεν θα ασκούσε μια αποτελεσματική προεδρία. «Οφείλεται στις θυσίες ελληνικού λαού ότι ακούγεται η φωνή μας στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός καυτηρίασε τη στάση του πρώην Υπουργού, Μιχάλη Λιάπη, τονίζοντας: «Αυτά που μπορεί να συνέβαιναν πρόσφατα τελείωσαν. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Όποιος καταπατάει με αυτό τον τρόπο μάλιστα τους νόμους και θα συλλαμβάνεται και θα πληρώνει. Να δώσω μπράβο στους αστυνομικούς που έκαναν το καθήκον τους για το αυτονόητο».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι με τη στάση του δημιουργεί «εχθρότητα απέναντι στη χώρα μας» και συμπλήρωσε: «Εδώ είμαστε και θα δούμε τα αποτελέσματα. Δεν κοιτάω μπροστά μου τις εκλογες που έρχονται. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω κατάματα ειναι ο άνεργος .και σε αυτόν θέλω να δωσω εργασία. Αν τον Τσίπρα τον ενδιαφέρει να έχει άλλον έναν άνεργο μαζί του και να πάρει τα ηνία του κράτους χωρίς να ξέρει τί να κάνει δεν με ενδιαφέρει. Εγώ έχω αντίπαλο την ανεργία. Ο Τσίπρας έχει απέναντί του την ίδια την Ελλάδα».

The post Σαμαράς: Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού ακούγεται η φωνή μας στην Ευρώπη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα