Σαμαράς: Αποδεσμεύστε τη δόση για την ανάπτυξη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη άμεσης αποδέσμευσης της επόμενης δόσης, ώστε να κατευθυνθεί στο εσωτερικό της χώρας για την ανάπτυξη, ενώ αναφέρθηκε και στις επίμονες και επίπονες προσπάθειες της Ελλάδας

να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Έθεσε επίσης  και το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΕΕ να πιέσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών να δέχονται πίσω όσους συλλαμβάνονται να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι αναφέρθηκε  στις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και τόνισε τις «θαρραλέες αποφάσεις των πολιτών» να μείνει η χώρα στο Ευρώ.

Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της φοροδιαφυγής και της σημασίας που έχει να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους.

Αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΕΚΤ, οι οποίες θα βοηθήσουν και την Ελλάδα, ενώ ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για τη Νομισματική και Πολιτική Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα