Σαμαράς: Άμεσα η εκταμίευση των κονδυλίων κτά της ανεργίας των νέων

Τα κονδύλια για την ανεργία των νέων θα εκταμιευθούν άμεσα και τα προγράμματα θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Ιανουάριο του 2014, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας την ικανοποίηση του μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι σήμερα

«όλοι αναγνωρίζουν ότι ανάπτυξη και απασχόληση, μαζί με τη δημοσιονομική προσαρμογή συνδέονται δομικά και άρρηκτα και αποτελούν τον μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση».

Μάλιστα, όπως επισήμανε, πέραν των κονδυλίων που προβλέπονται στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την ανεργία των νέων, θα χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικοί πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και από τα αδιάθετα υπόλοιπα των ετών 2014-17.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από το γεγονός ότι αποφασίσθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας στην οικονομία, και ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με πρωταγωνιστικό ρόλο να δίνεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Είναι σημαντικό και θετικό για τη χώρα μας ότι επήλθε συμφωνία, σε πολιτικό επίπεδο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-20. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες ώστε να αξιοποιήσουμε άμεσα και το τελευταίο ευρώ», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του ECOFIN και του Eurogroup έχουν σκοπό να εγκαθιδρύσουν ενιαίους κανόνες για τη θωράκιση και τη λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα