Σάλος στην Αίγυπτο για το “δικτατορικό” διάταγμα

Πανικός από επεισόδια επικρατεί στην Αίγυπτο ενάντια στο διάταγμα του Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ η χώρα κατακλύζεται καθημερινά από διαδηλωτές που ζητούν την απόσυρση του. Μάλιστα, οι αντιδράσεις κορυφώνονται με τους δικαστικούς να κατέρχονται σε απεργία απαιτώντας την ανάκληση του διατάγματος.

Νέα διαδήλωση για την Παρασκευή προανήγγειλε η αντιπολίτευση ζητώντας την απόσυρση του «δικτατορικού» διατάγματος, που θέτει των Μοχάμεντ Μόρσι υπεράνω κάθε ελέγχου από τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, μεγάλη διαδήλωση ετοιμάζουν το Σάββατο και οι ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά και άλλες σκληροπυρηνικές οργανώσεις σαλαφιστών.

«Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο και δεν πρέπει να ληφθεί, δεδομένης της οργής και της απέχθειας προς την παρούσα συνταγματική συνέλευση» δήλωσε ο Αμρ Μούσα μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, ο Μόρσι υποστηρίζει πως το διάταγμα είναι «προσωρινό» και αποβλέπει στην επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου που εμποδίζει την ομαλή πορεία της Αιγύπτου προς τον εκδημοκρατισμό, στην προστασία της «επανάστασης» που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα