Ρουμπινί : Δώστε κουπόνια για να σωθεί η Ελλάδα

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις ο νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί αναφορικά με την κρίση στην ευρωζώνη.
Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας τη μια μέρα προβλέπει έξοδο της χώρας από το ευρώ, την άλλη διάλυση της ευρωζώνης και , τώρα, προτείνει κουπόνια βοηθείας για να τονωθούν οι αδύναμες οικονομίες.
Το τελευταίο «μαργαριτάρι» του Ρουμπινί είναι ο εφοδιασμός των Γερμανών πολιτών με κουπόνια αξίας 1000 ευρώ για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα

ή σε οποιαδήποτε από τις ασταθείς χώρες του Νότου επιθυμούν.
Πιο συγκεκριμένα, προτείνει στην γερμανική κυβέρνηση να δοθούν 1.000 ευρώ ως ταξιδιωτικό κουπόνι σε κάθε γερμανική οικογένεια που θα κάνει διακοπές σε χώρες που έχουν οικονομικό πρόβλημα, όπως είναι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Μάλιστα συνεχίζοντας την πρόταση του κάνει λόγο για ένα «φορομπόνους» για όσους αγοράσουν εξοχικά σπίτια στις χώρες του νότου.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ρουμπινί προειδοποίησε «να μην σταματήσει η χορήγηση βοήθειας, διότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα τρομάξουν οι επενδυτές. Στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα τρέχουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Γεγονός που σημαίνει ότι όποιος τραβήξει την πρίζα στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της ευρωζώνης».
Ο αμερικανός οικονομολόγος υποστηρίζει ότι πρέπει είτε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για μια ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ή να μείνει η χώρα και να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της όπως έγινε μετά τη γερμανική επανένωση με την Ανατολική Γερμανία. «Και οι δύο εκδοχές έρχονται πιο φτηνά στο γερμανό φορολογούμενο, από ό,τι η διάλυση της ευρωζώνης» είπε και πρόσθεσε: «Γι αυτό, ή κολυμπάμε μαζί ή μαζί βουλιάζουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα