Ρωγμή στην κυβέρνηση

Ρωγμή στην κυβέρνηση μετά τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ότι διαφωνεί με οποιοδήποτε μέτρο αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων καθώς και τη δήλωση ότι η συνάντηση που είχε με την τρόικα “υπονομευμένη”, αλλά και την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Άμεση η απάντηση της κυβέρνησης.

Παρά

το γεγονός ότι τη Δευτέρα το Βράδυ ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, εν τούτοις άλλαξε γραμμή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προφανώς για να μετριάσει τις φοβερές εσωκομματικές συγκρούσεις που εκδηλώθηκαν από την πλευρά Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση.

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «θεωρεί ατυχείς τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών που έγιναν προκαταλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ». Εξέφρασε, επίσης, «την ενόχλησή της για την επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος για το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης. Για λόγους κυβερνητικής συνοχής, ανέχεται την επιλογή αυτή υπό τον όρο ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί με άνεση σε τέσσερις συνεδριάσεις».

Επίσης, αναφέρει ότι έχει «επιμέρους παρατηρήσεις για την αποσαφήνιση και βελτίωση των ρυθμίσεων» και ότι «διαφωνεί με την παράταση της θητείας των υπηρετούντων πρυτάνεων μέχρι τη λήξη της προβλεπόμενης στην προγενέστερη νομοθεσία διάρκειάς της. Προτείνει την παράταση μέχρι 31/12/2012, υπό τον όρο ότι θα έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νόμου».

Η κυβέρνηση δεν σήκωσε το γάντι και ο εκπρόσωπός της, Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Η Κυβέρνηση δεν θα απαντήσει στην άτυπη ενημέρωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της και κυρίως την υπευθυνότητα της».

Keywords
Τυχαία Θέματα