Ρηγίλλης: Αγώνας, συγκίνηση και αναμνήσεις!

Στο πλαίσιο της προεκλογικής πανστρατιάς της ΝΔ στο Λεκανοπέδιο Αττικής, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας την 17η Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε νοσταλγική συγκέντρωση με παλαιά μέλη της ΟΝΝΕΔ (του 74’), στο φιλόξενο και ιστορικό χώρο της Ρηγίλλης.

Μέσα σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα, ο τότε Οννεδίτης και σημερινός Αχαιός βουλευτής και Τομεάρχης εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος,

τους καλωσόρισε θερμά και τόνισε την ανάγκη νίκης της ΝΔ – για το καλό του τόπου – στις προσεχείς εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε, ως τις κρισιμότερες για τη χώρα, από το 1944.

Παρά τις όποιες αντιδράσεις που υπήρξαν και χαρακτηρίζουν από παλιά, τα μέλη της ΟΝΝΕΔ του 74’, ο Ν. Νικολόπουλος έστειλε μήνυμα ενότητας και κατάφερε να τους επαναδραστηριοποιήσει, προκειμένου να συμβάλλουν και εκείνοι με τις δυνάμεις τους, στον αγώνα της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε έντονη συναισθηματική φόρτιση λόγω των αναμνήσεων που σηματοδοτεί στη ζωή του καθενός, το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης.

Όπως δύο τότε στελέχη, θυμήθηκαν το 75’ όταν και πήγαν στη Ρηγίλλης να ανοίξουν το κτίριο και το βρήκαν εγκαταλελειμμένο, ενώ τώρα – και πάλι – είναι γεμάτο… ζωή, όπως παλαιότερα!

Ένας άλλος ταξίαρχος εν αποστρατεία της Π.Α., θυμήθηκε, την ημέρα των εγκαινίων από τον αείμνηστο Πρόεδρο και ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή, την φράση που του είπε (επειδή ζητωκραύγαζε έντονα σε κοντινή απόσταση) : «εσύ μικρέ μην φωνάζεις μπροστά στο μικρόφωνο, να φύγεις και να πας στα μαθήματά σου»!

Το ίδιο του φώναξαν και όταν τον είδαν να μπαίνει στην αίθουσα οι φίλοι του, πειράζοντάς τον…

Παρόμοιες αναμνήσεις και διάφορες ιστορίες ειπώθηκαν από τους περισσότερους δημιουργώντας ακόμη περισσότερο συγκίνηση στους παρευρισκόμενους, ενώ όλοι μαζί, προέτρεψαν τον Ν. Νικολόπουλο, να γράψει βιβλίο για τις διάφορες ιστορίες – όπως οι παραπάνω- που κατά περιόδους, έζησαν οι οννεδίτες από το 74’ μέχρι και σήμερα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι: Δημήτρης Νικολάου, Ρόζα Έλσα Βεργή, Πάτροκλος Γεωργιάδης, Τάκης Κόντος, Μανώλης Καρανίκας, Γιάννης Κούρτης, Κώστας Ράντος, Γιάννης Αγγελίδης, Τάκης Μάλαγας, Χρήστος Ρηγόπουλος, Ανδρέας Παπαδάκης, Δημήτρης Μάος, Νίκος Λεβετσοβίτης, Χρήστος Παπαχρυσάνθου, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Νίκος Χελιώτης, Θεόδωρος Γουργιωτόπουλος κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα