Ρατσιστική επίθεση στην Miss America 2014

Τον τίτλο της Miss America για το 2014 κατάφερε να κατακτήσει η Νίνα Νταβουλούρι, προκαλώντας «κύμα» αντιδράσεων λόγω της ινδικής καταγωγής της.

Η Νίνα επικράτησε των υπόλοιπων υποψηφίων από 49 άλλες πολιτείες συν τις Παρθένες Νήσους, το Πουέρτο Ρίκο και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

«Είμαι τόσο περήφανη που γίνομαι η πρώτη Ινδή Μiss America» είπε η 24χρονη από τη Νέα Υόρκη, η οποία φιλοδοξεί να γίνει γιατρός.

Στην κριτική επιτροπή ήταν η πρώην Μiss America,

Ντίντρε Ντάουνς Γκαν, το αστέρι του NBA Αμάρε Στούντεμαϊρ, ο Λανς Μπας του συγκροτήματος ‘N Sync, ο κωμικός ηθοποιός Μάριο Καντόνε και η τηλεοπτική σεφ Κάρλα Χολ.

Το χρώμα και η καταγωγή της γυναίκας «τσουρούφλισαν» το διαδίκτυο με τα ρατσιστικά σχόλια να πλημμυρίζουν το Twitter.

«Πότε επιτέλους θα κερδίσει λευκή γυναίκα τον τίτλο;» ήταν ένα από τα ρατσιστικά σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter.

«Διάλεξαν μουσουλμάνα. Αυτό θα ικανοποίησε τον Ομπάμα, θα του δώσει ψήφο» ήταν ένα ακόμη κακεντρεχές και κυνικό σχόλιο. Προφανώς ο χρήστης δεν ήξερε ότι οι ινδοί στην πλειονότητά τους δεν είναι μουσουλμάνοι.

Άλλος μάλιστα χρήστης του Twitter συνέδεσε την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου με τη νικήτρια των καλλιστείων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μις Αμερική ή Μις Αλ Κάιντα».

Όπως έχει δείξει και το παρελθόν η καταγωγή αποτελεί ταμπού στα καλλιστεία. Το 2010 το στέμμα κέρδισε η Ρίμα Φάκι από το Λίβανο, που επίσης ήρθε αντιμέτωπη με ένα χείμαρο αντιδράσεων.

Ωστόσο, υπήρξαν ορισμένοι χρήστες του Twitter που αντιτάχθηκαν στα αρνητικά σχόλια και δήλωσαν ενοχλημένοι με το ρατσισμό που υπέστη η νέα Μις Αμερική.

«Δεν θα ασχοληθώ με τα σχόλια. Με αφήνει αδιάφορο μια ομάδα ρατσιστών που επιτίθεται σε ανθρώπους. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.»

«Οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν πιάσει πάτο με τα σχόλιά τους. Η Miss America είναι Ινδή, ξεπεράστε το».

Keywords
Τυχαία Θέματα