Πύθωνας στραγγάλισε δυο αγοράκια την ώρα που κοιμούνταν

Φρικτό θάνατο βρήκαν δυο αγοράκια, 5 και 7 ετών, όταν πύθωνας που είχε διαφύγει από κατάστημα ζώων και τα σκότωσε την ώρα που κοιμούνταν. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στον Καναδά, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βασιλικής Καναδικής Αστυνομίας.

Τα δύο παιδάκια βρέθηκαν νεκρά το πρωί της Δευτέρας σε διαμέρισμα ενός φίλου, το οποίο βρισκόταν πάνω από το κατάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι το ερπετό δραπέτευσε από το κλουβί του, μπήκε στο σύστημα αποχέτευσης, στη συνέχεια στο διαμέρισμα και στραγγάλισε τα δύο αγοράκια, συνέχισε η ανακοίνωση.

Ο

πύθωνας στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και η αστυνομία το επέστρεψε στην κατοχή του καταστήματος.

Όπως μετέδωσε το καναδικό δίκτυο CBC ο πύθωνας είχε μήκος μεταξύ 3,4 με 4,6 και ζύγιζε περισσότερο από 45 κιλά.
Η νεκροψία στα σώματα των δύο αγοριών αναμένεται να διενεργηθούν σήμερα Τρίτη.

Μεταξύ των ειδικών, επικρατεί σκεπτικισμός, καθώς το φαινόμενο ένα ερπετό να επιτεθεί σε δυο αγόρια στον ύπνο τους και να τα πνίξει, θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο.

Ο Ντείβιντ Ροντρίγκεζ, διευθυντής του Μουσείου Ζώων στο Μόντρεαλ, εξέφρασε αμφιβολίες μιλώντας στο Ράδιο Καναδά.

«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αυτό το είδος του ατυχήματος θα ήταν μια μεμονωμένη, ιδιαίτερη και πολύ απίθανη περίπτωση». Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο πύθωνας είναι ένα ερπετό που δαγκώνει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και στραγγαλίζει το θήραμά του, μόνο για να τραφεί.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή της μικρής πόλης των 7000 κατοίκων, φαίνεται ότι ενστερνίζεται την αστυνομική έρευνα, με τον αναπληρωτή δήμαρχο να δηλώνει ότι ο νόμος που επιτρέπει το εμπόριο τέτοιων ζώων είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Το κατάστημα Reptile Ocean Inc. που είχε στη διάθεσή του το ερπετό, στη σελίδα του στο Facebook εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν πριν την κλείσει.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας στις οικογένειες των δύο παιδιών. Ηταν ένα φρικτό ατύχημα χωρίς νόημα. Αυτή η σελίδα θα κλείσει προσωρινά προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον δυσμενή σχόλια. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Έχουμε όλοι βαριά καρδιά σήμερα. Όπως όλοι. Και οι επιθέσεις στους ιδιοκτήτες των ζώων δεν είναι απαραίτητες», ανέφερε η ανάρτηση των ιθυνόντων του pet shop.

Keywords
Τυχαία Θέματα