«Πυρά» Ερντογάν κατά των διαδηλωτών

Ενώπιον χιλιάδων οπαδών του μίλησε την Κυριακή το απόγευμα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπογράμμισε υπογράμμισε γι άλλη μια φορά τη «λαϊκή βούληση».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι συγκεντρώσεις του κόμματός του υπό τον γενικό τίτλο «σεβασμός προς τη λαϊκή βούληση». Μετά τη χτεσινή συγκέντρωση στην Άγκυρα και τη σημερινή στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι στις 22 και 23 Ιουνίου θα γίνουν συγκεντρώσεις στην Ερζουρούμ και τη Σαμψούντα.

Παράλληλα,

εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Απευθυνόμενος ονομαστικά στο BBC, το CNN και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, είπε «να δείξετε και αυτή την εικόνα», εννοώντας το πλήθος στην πλατεία Καζλίτσεσμε, όπου γινόταν η συγκέντρωση.

Σε ότι αφορά το ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, είπε «μην υπερβαίνετε τα όριά σας. Δεν είστε αρμόδιοι να εκδίδετε αποφάσεις για την Τουρκία. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφασή σας. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι μέλος της ΕΕ. Εάν είστε ειλικρινείς, σας λέω ότι στην Ελλάδα έγιναν διαδηλώσεις και επεισόδια, όπου σκοτώθηκαν πολίτες, αλλά τους δώσατε οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ».

Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκλονιστική φωτογραφία που απαθανάτισε ο Έλληνας φωτογράφος, Γιάννης Μπεχράκης το βράδυ του Σαββάτου μέσα στο ξενοδοχείο Divan, όπου ένας άνδρας κρατάει στα χέρια του ένα αγόρι και προσπαθεί να ξεφύγει από τα χημικά που έριξε η αστυνομία στο εσωτερικού του ξενοδοχείου!

Keywords
Τυχαία Θέματα