Πτώχευσε ο επικεφαλής του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος, Νικ Γκρίφιν

Πτώχευση κήρυξε ο επικεφαλής του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος BNP (Βρετανικό Εθνικό Κόμμα), Νικ Γκρίφιν, ο οποίος ωστόσο διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα τον αποτρέψει από το να παραμείνει ευρωβουλευτής και να είναι ξανά υποψήφιος για την ανάδειξη νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον προσεχή Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα, η αίτηση για πτώχευση που κατέθεσε ο 54χρονος ηγέτης της Ακροδεξιάς, έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο του Γουέλσπολ εντ Νιούτον, στην

Ουαλία. Αφού έγινε γνωστή η είδηση ο Γκρίφιν δήλωσε πως: «Η χρεοκοπία δεν με εμποδίζει να παραμείνω ευρωβουλευτής ή να κατέβω στις εκλογές. Αντιθέτως, με απελευθερώνει από όλες τις οικονομικές δυσκολίες μου», έγραψε ο Γκρίφιν στον λογαριασμό του στο Twitter. «Οι λογαριασμοί του κόμματος δεν επηρεάζονται. Η προεκλογική εκστρατεία του Μαΐου θα είναι η πιο επαγγελματική που κάναμε έως τώρα και εγώ θα είμαι υποψήφιος, επικεφαλής της λίστας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εκλογική επιτροπή, η χρεοκοπία ενός υποψηφίου δεν του στερεί το δικαίωμα να συμμετέχει στις εκλογές, παρά μόνο εάν το δικαστήριο του θέσει συγκεκριμένους περιορισμούς.

Θυμίζουμε ότι στις ευρωεκλογές του 2009, το BNP συγκέντρωσε ποσοστό 6% και εξέλεξε δύο βουλευτές, γεγονός που προκάλεσε σοκ στη Βρετανία. Το ακροδεξιό κόμμα δεν έχει εκπροσώπους ούτε στη Βουλή των Κοινοτήτων, ούτε στη Βουλή των Λόρδων.

The post Πτώχευσε ο επικεφαλής του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος, Νικ Γκρίφιν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα