Ψήφισε ο Ομπάμα

Στο Σικάγο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Μπαράκ Ομπάμα, θέλοντας να παρoτρύνει και άλλους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους να προσφύγουν στις κάλπες,  δέκα περίπου ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη VOA, o Ομπάμα έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που ψηφίζει πριν από την ημέρα των εκλογών. Το Ιλινόι, είναι μια από τις πολιτείες που δίνεται η ευκαιρία στους ψηφοφόρους να ασκήσουν νωρίτερα το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο Ομπάμα, χαρακτήρισε την διαδικασία

εξαιρετικά αποδοτική, που δίνει την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες όποια μέρα θέλουν.

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οχάιο παρουσίασε τον εαυτό του ως «συντελεστή της αλλαγής», κατηγορώντας τον αντιπαλό του ότι αν επανεκλεγεί η Ουάσινγκτον θα επιστρέψει στο στο «συνηθισμένο της μονοπάτι», ένα «μονοπάτι στο οποίο δεν βρίσκεται η λύση για την άνθιση της οικονομίας».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters και του ινστιτούτο Ipsos, ο Ρόμνεϊ διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι του Ομπάμα (47% και 46% αντίστοιχα).

Σε άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ABC News και της εφημερίδας Washington Post, ο Ρόμνεϊ φαίνεται να έχει μειώσει σημαντικά τη διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων, ιδιαίτερα μετά την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ο Ρόμνεϊ προηγείται με 50% έναντι του Ομπάμα ο οποίος ακολουθεί με 47%.

Πηγές: ΑΜΠΕ, ReutersTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα