Προβλέψεις για τα Οσκαρ 2014!

Μπορεί αρκετές ταινίες να μην έχουν βγει ακόμη στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά στο εξωτερικό ήδη έχει ξεκινήσει το ατελείωτο γαϊτανάκι των νέων ταινιών, με προβλέψεις και υποθέσεις για όσους σταρ ή σκηνοθέτες έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν με αξιώσεις κάποια βράβευση ή υποψηφιότητα.

Τα κριτήρια, τουλάχιστον στις ταινίες που δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί στο κοινό ή τους κριτικούς, είναι τα σημαντικά ονόματα των συντελεστών της παραγωγής και το πρωταγωνιστικό καστ.

Ο George Clooney,

πολλαπλασιάζει τις πιθανότητές του να κερδίσει την εύνοια του «θείου» Όσκαρ, αφού εμπλέκεται σε τρεις διαφορετικές ταινίες. Στο δράμα «Αugust: Οsage County» ανήκει στην ομάδα των παραγωγών. Πρόκειται για μια αξιοπρόσεκτη ταινία που συγκεντρώνει δυνατό πρωταγωνιστικό καστ. Πρόκειται για την κινηματογραφική προσαρμογή του ομώνυμου βραβευμένου με Πούλιτζερ θεατρικού έργου του Tracy Letts, με πρωταγωνιστές τους Meryl Streep, Julia Roberts, Chris Cooper, Ewan McGregor and Benedict Cumberbatch. Ο θεατρικός συγγραφέας υπογράφει ο ίδιος το σενάριο και αυτό έχει τη σημασία του.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τα μέλη μιας δυσλειτουργικής οικογένειας στην Οκλαχόμα. Η Meryl Streep υποδύεται μια καρκινοπαθή εθισμένη στα φάρμακα. Η σκηνοθεσία είναι του John Wells, ο οποίος έχει διακριθεί στην τηλεόραση και έχει εισχωρήσει πρόσφατα και στην κινηματογραφική βιομηχανία (η προηγούμενη ταινία του ήταν το «The company men»).

Ο George Clooney φαίνεται ότι έχει επενδύσει αρκετά πάνω στην ταινία «The Monuments Men», αφού είναι πρωταγωνιστής, παραγωγός, σκηνοθέτης και συνεργάζεται στο σενάριο. Στην υπόθεση της ταινίας, μια ομάδα κρούσης επιχειρεί να σώσει σπάνια έργα τέχνης από τους Ναζί, λίγο πριν τελειώσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Το καστ είναι λαμπερό: Jean Dujardin, Cate Blanchett, Matt Damon, Bill Murray and Daniel Craig.

Και φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το 3D θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Gravity» του Alfonso Cuaron, στο οποίο ο George Clooney πρωταγωνιστεί μαζί με την Sandra Bullock.

O Leonardo Di Caprio απογοητεύτηκε που δεν εμφανίστηκε στις υποψηφιότητες των Όσκαρ Δεύτερου Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή του στο γουέστερν του Tarantino «Django ο τιμωρός». Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν θα έχει τύχη ούτε για την ερμηνεία του ως Γκάτσμπυ, στη νέα κινηματογραφική προσαρμογή του «Μεγάλου Γκάτσμπυ» από τον Baz Luhrmann, παρά την εμπορική επιτυχία της ταινίας.

Ωστόσο η νέα συνεργασία του με τον Martin Scorsese στο βιογραφικό δράμα «The wolf of Wall Street», ίσως ανεβάσει τις μετοχές του τη βραδιά των Όσκαρ. Ο Leonardo Di Caprio ενσαρκώνει έναν χρηματιστή που γλιστράει στα ναρκωτικά και τη διαφθορά. Συμπρωταγωνιστές του είναι οι: Jonah Hill, Matthew McConaughey, Kyle Chandler and Jean Dujardin.

Ο Matthew McConaughey, έχει κάποιες πιθανότητες να αποσπάσει μια υποψηφιότητα δεύτερο ανδρικού ρόλου σε αυτή την ταινία, όμως στην πραγματικότητα, ο ρόλος που του προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες να αναδείξει το ταλέντο του, είναι αυτός του Ron Woodruff στην ταινία «Dallas Buyer’s Club». Πρόκειται για έναν πραγματικό χαρακτήρα, ο οποίος στη δεκαετία του ’80 όταν έμαθε πως πάσχει από AIDS, ξεκίνησε αγώνα απέναντι στις φαρμακευτικές εταιρίες.

Η Jennifer Lawrence, δύσκολα θα κέρδιζε ένα δεύτερο Όσκαρ, όμως δεν αποκλείεται να τη δούμε στις υποψηφιότητες. Μπορεί να μην έχει βγει ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες το δράμα της Susanne Bier «Serena», στο οποίο πρωταγωνιστεί (και πάλι) στο πλευρό του Bradley Cooper. Όμως πολλοί θεωρούν ότι ίσως κατορθώσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μελών της Ακαδημίας, εμφανιζόμενη σε μια τρυφερή ιστορία με φόντο την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης στην Αμερική. Με τον ίδιο κινηματογραφικό παρτενέρ θα τη δούμε και στο «Αmerican Hustle» του David O’Russel, του σκηνοθέτη δηλαδή που τους ανέδειξε με τον οσκαρικό φιλμ «Οδηγός αισιοδοξίας».

Ο Tom Ηanks επανέρχεται με έναν πολλά υποσχόμενο ρόλο, ενσαρκώνοντας έναν άνδρα, ο οποίος πέφτει θύμα των Σομαλών πειρατών, στην-βασισμένη σε πραγματική ιστορία- περιπέτεια «Captain Phillips» του Paul Greengrass. Όμως περισσότερες δυνατότητες για πιθανή βράβευση του δίνει το βιογραφικό δράμα «Saving Mr. Banks», όπου υποδύεται τον Walt Disney. Η συμπρωταγωνίστριά του Emma Thompson στο ρόλο της συγγραφέως P.L. Travers θεωρείται επίσης φαβορί.

Πολλοί σκηνοθέτες οι οποίοι έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν στις υποψηφιότητες των Όσκαρ επιστρέφουν στην αρένα, με νέες ταινίες. Οι αδελφοί Κοέν για παράδειγμα με το «Inside Llewyn Davis», άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στις Κάννες. Ο Woody Allen με το ρομαντικό δράμα «Θλιμμένη Τζάσμιν» (θα τo δούμε σε λίγες μέρες και στην Ελλάδα) δεν μπορεί να απουσιάζει. Η Kate Blanchett στο ρόλο μιας νεοϋορκέζας, η οποία μετά τη διάλυση του γάμου της προσπαθεί να βρει νέο νόημα στη ζωή της, ίσως κάνει τη διαφορά.

Τους επόμενους μήνες θα μάθουμε αν και η επιστροφή σε πρωταγωνιστικό ρόλο της Κate Winslet, η οποία εμφανίζεται μαζί με τους Josh Broslin και Tobey Maguire, στο «Labor Day» του Jason Reitman, θα στεφθεί από επιτυχία. Πολλοί πάντως στοιχηματίζουν ότι ίσως να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ο Steve McQueen σκηνοθετεί ένα δράμα που βάζει ψηλά τον πήχη, αφηγούμενος την οδύσσεια ενός μαύρου άνδρα ο οποίος πέφτει θύμα απαγωγής και καταλήγει σε σκλαβοπάζαρο στις ΗΠΑ, πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος πόλεμος. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται ο Chiwetel Ejiofor, πλαισιωμένος από τους Brad Pitt, Μichael Fassbender, την μικρή Quvenzhane Wallis (τη θυμόμαστε, επειδή έσπασε το ρεκόρ της νεαρότερης ηθοποιού στις υποψηφιότητες των Όσκαρ) και άλλους γνωστούς ηθοποιούς. Η πολυαναμενόμενη ταινία του Bill Condon για τον ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange με τίτλο «The fifth estate», με τον Benedict Cumberbatch, ίσως λόγω της θεματολογίας της κατορθώσει να εισχωρήσει στην μεγάλη κινηματογραφική κούρσα. Το θρίλερ «The counselor» που αναμένουμε από τον Ridley Scott, έχει την υπογραφή του Cormac McCarthy στο σενάριο (του συγγραφέα, ο οποίος μας έδωσε εξαιρετικά μυθιστορήματα στον κινηματογράφο, όπως το «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους»). O Michael Fassbender παίζει έναν δικηγόρο εμπλεκόμενο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ενώ στους δεύτερους ρόλους συναντούμε αρκετούς σταρ, όπως τους: Βrad Pitt, Penelope Cruz, Cameron Diaz και Javier Bardem. Φυσικά οι πιθανότητες των παραπάνω ταινιών θα αλλάζουν, όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στον πυρετό των Όσκαρ…

Πηγή: clickatlife.gr

Keywords
leonardo di caprio, george clooney, meryl streep, julia roberts, ewan mcgregor, cate blanchett, matt damon, jennifer lawrence, bradley cooper, emma thompson, woody allen, tobey maguire, brad pitt, ridley scott, cameron diaz, javier bardem, σταρ, clooney, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, δραμα, julia, mcgregor, john, men, bill, murray, gravity, συμμετοχή, tarantino, django, νέα, wolf, hill, dallas, club, aids, jennifer, david, φιλμ, phillips, paul, disney, emma, ελλαδα, josh, jason, mcqueen, πήχη, ηπα, wikileaks, scott, mccarthy, cruz, βιογραφικο, wikileaks greece, εκλογες ηπα, jennifer lawrence, εμπορικη, ηπα, θριλερ, ναρκωτικα, οδυσσεια, ονοματα, σταρ, ταινιες, τηλεοραση, τυχη, aids, brad pitt, ewan mcgregor, julia, mcqueen, scott, αμερικη, βραδια, δευτερο, εμφυλιος πολεμος, εμφυλιος, εργα, επιτυχια, ευνοια, ζωη, ιδιο, υποθεση, φιλμ, κοεν, μηνες, ναζι, νεες ταινιες, νοημα, ομαδα, οκλαχομα, πιθανοτητες, υπογραφη, πρωταγωνιστες, ρεκορ, ρολο, σεναριο, συμμετοχή, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, φαρμακα, φυσικα, φοντο, ανηκει, bill, bradley cooper, cameron diaz, cate blanchett, clooney, cruz, disney, david, emma, emma thompson, george clooney, γλωσσες, john, hill, jason, javier bardem, julia roberts, jennifer, josh, leonardo di caprio, matt damon, mccarthy, mcgregor, meryl streep, murray, paul, πήχη, ridley scott, tarantino, tobey maguire, woody allen, wolf, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα