Πρώτοι στη σειρά απόλυσης 6.000 συμβασιούχοι Δήμων…!!!

Οι μακροχρόνιες προσωρινές διαταγές, πάνω στις οποίες παρέμεναν στις θέσεις τους και εργαζόταν κανονικά χιλιάδες συμβασιούχοι στους Δήμους, παίρνουν οριστικά τέλος.

Χθες σε συνάντηση Μητσοτάκη – Αθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε η φόρμουλα νομοθετικής ρύθμισης-εξπρές που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, και η οποία ρυθμίζει το θέμα των προσωρινών

διαταγών μακροχρόνιας ρύθμισης.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζεται, από τη στιγμή που θα κατατίθεται το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής και ασφαλιστικών μέτρων, η συζήτηση για την προσωρινή διαταγή θα πρέπει να γίνεται μέσα σε 2 ημέρες και αυτή για τα ασφαλιστικά μέτρα μέσα σε 30 ημέρες, ενώ η οριστική απόφαση να εκδίδεται το αργότερο μέσα σε 8 μήνες.
Η νέα ρύθμιση που έχει ήδη προετοιμαστεί από τον κ. Αθανασίου με την προηγούμενη ιδιότητά του, αυτή του Υφυπουργού Εσωτερικών θα διατεθεί ως εργαλείο και δέσμευση του κ. Μητσοτάκη στην Τρόικα στην λίαν καθοριστική συνάντησή τους .

Σ αυτό το κλίμα και πνεύμα, 6.000 εργαζόμενοι που έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και για τους οποίος οι περισσότερες δημοτικές αρχές έχουν καταθέσει ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα οδηγηθούν στην απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο εν λόγω σχέδιο νόμου αντιδρούν έντονα ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς θα συναχτούν κυριολεκτικά στον αέρα εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα Δήμων…!!!

Γ. Σπ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα