Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυο νέες δημοσκοπήσεις – Κακά μαντάτα για το ΠΑΣΟΚ

Στην πρώτη θέση της εκλογικής αναμέτρησης θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Palmos Analysis, που διεξήχθη για λογαριασμό του tvxs.

«Ανοίγει» η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ

καταλαμβάνει το 22,5%, ενώ η ΝΔ έρχεται δεύτερη, συγκεντρώνοντας 17,6% μονάδες. Σταθερά στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7%, που σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,1% και το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται κάτω από το «ψυχολογικό όριο» του 3%, συγκεντρώνοντας μόλις το 2,8% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι παίρνουν 1,6% και το ΛΑΟΣ βρίσκεται στα όρια της ανιχνευσιμότητας, με ποσοστό 0,5%. Το 13,3% των ερωτηθέντων δηλώνουν αυθόρμητα ως αναποφάσιστοι, ενώ αποχή επιλέγει το 8,1% και «λευκό» το 5,6%.

Εκλογική επιρροή

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, μετά την αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 31% και η ΝΔ ακολουθεί με 24,4%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 9,1%, ΚΚΕ με 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, ΠΑΣΟΚ με 6,3%, ενώ η ΔΗΜΑΡ φτάνει στο 5,6%. Κοντά στο κατώφλι της Βουλής φτάνουν οι Οικολόγοι με 2,9% ενώ το ΛΑΟΣ βρίσκεται στο 0,6%.

Η μοναδική πρωτιά για την κυβέρνηση αφορά μόνο στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, όπου ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 35% έναντι 30% αντιστοίχως.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει μπροστά και στην παράσταση νίκης. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ανεξαρτήτως των κομματικών σας προτιμήσεων, ποιος θεωρείτε ότι θα ήταν νικητής, αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή», το 48% των ερωτηθέντων «βλέπει» πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και το 32% εκτιμά ότι πρώτο κόμμα θα ήταν η ΝΔ.

Παρόμοια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse

Σε άλλη μία νέα δημοσκόπηση το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει προβάδισμα 2,5 μονάδων έναντι της ΝΔ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% έναντι 20% της ΝΔ και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,5%, το λευκό/αποχή 11%, αναποφάσιστοι/δεν απαντώ 9%, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ από 5,5%, άλλο κόμμα 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, Δημοκρατική Αριστερά 3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,5% και το ΛΑΟΣ 1%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 47%, η ΝΔ το 33%, το «άλλο κόμμα» 11% και «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 9%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός πρώτος έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 29% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι ο «Κανένας» παραμένει μακράν πρώτος με ποσοστό 43%.

The post Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυο νέες δημοσκοπήσεις – Κακά μαντάτα για το ΠΑΣΟΚ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα