Πρωτιά της ΔΑΠ έδειξαν οι φοιτητικές εκλογές

Πρωτιά για ακόμα μια φορά είχε στις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες η ΔΑΠ, που πρόσκεινται στη ΝΔ. Αντίθετα η ΠΑΣΠ με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα παρουσιάζει πτώση. Σημαντική άνοδο εμφάνισαν η ΠΚΣ (του ΚΚΕ), και πτωτική τάση του ΑΡΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΕΑΑΚ.

Σε 162 συλλόγους των ΑΕΙ η ΔΑΠ συγκεντρώνει ποσοστό 42,6%, η ΠΑΣΠ 13,4% , η Πανσπουδαστική 17,8%, 12,9% συγκεντρώνει το ΕΑΑΚ και 5,4% η ΑΡΕΝ.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, δήλωσε πως: «Κόντρα στο λαϊκισμό και τη μιζέρια, οι δυνάμεις της ευθύνης και της λογικής πέτυχαν σήμερα μια μεγάλη νίκη.Σε μια εποχή που πολλοί παρουσιάζουν τους νέους ως αδιάφορους και αποστασιοποιημένους από τα κοινά, περισσότεροι από 90.000 νέοι άνθρωποι συμμετείχαν στις εκλογές.Σε μία εποχή που πολλοί προσπάθησαν να εξαπατήσουν τη γενιά μας με τις ανεύθυνες πολιτικές τους, οι φοιτητές στήριξαν την πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και μια νέα ”ΕΦΕΕ”. Είπαν ένα μεγάλο “ναι” στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή ανώτατη εκπαίδευση. Είπαν το μεγάλο “ναι” στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και των ριζοσπαστικών αλλαγών. Με πίστη στις ιδέες μας και με σταθερά βήματα μπροστά ανοίγουμε νέους δρόμους για μια καλύτερη Παιδεία για όλες και όλους τους νέους της Πατρίδας μας».

Από την πλευρά της η ΠΑΣΠ κατήγγειλε επεισόδια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στις 13:40 πραγματοποιήθηκε επέλαση άγνωστων στοιχείων που επιχείρησαν να ακυρώσουν τη διαδικασία, κλέβοντας την κάλπη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» ενώ υποστήριξε ότι η ψηφοφορία σε κάποια τμήματα δεν ολοκληρώθηκε. Η ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι.

The post Πρωτιά της ΔΑΠ έδειξαν οι φοιτητικές εκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα