Πρόστιμο 20.000 επέβαλλε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά στην ΔΕΗ

Εκτεταμένη ρύπανση από τη ΔΕΗ Α.Ε. διαπίστωσε το Τμήμα Ελέγχου Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, στο Κερατσίνι, το οποίο επέβαλε στην επιχείρηση πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, του Τμήματος Ελέγχου Περιβάλλοντος, η ρύπανση προέρχεται από ποσότητες μαζούτ που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Σχετικά

με το θέμα ενημερώθηκε η εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η ΔΕΗ από την πλευρά της καλείται να υλοποιήσει άμεσα μελέτη, σχετικά με τη ρύπανση του υπεδάφους και να υλοποιήσει όλα τα αναγκαία μέτρα και έργα για την εξυγίανσή του, σύμφωνα με τους όρους της εγκεκριμένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Η ΔΕΗ, φαίνεται, έχει συνηθίσει να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Καλούμε τη ΔΕΗ να σταματήσει να αγνοεί τους νόμους και τις αποφάσεις και να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων του Κερατσινίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά» τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου.

Παράλληλα ο κ. Χρήστου χαρακτήρισε «ψίχουλα» το ποσό του προστίμου, για τις περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπίστωσαν οι ελεγκτές, απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό και κερδοφόρο οργανισμό, στέλνοντας, ένα σαφές μήνυμα ότι δεν χαριζόμαστε σε κανέναν.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την πάγια θέση της Περιφερειακής Ενότητα Πειραιά, για οριστική παύση της λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και η μετατροπή του χώρου σε πάρκο, διασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στο θαλάσσιο μέτωπο, την οποία στηρίζει, το σύνολο των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

The post Πρόστιμο 20.000 επέβαλλε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά στην ΔΕΗ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα