Πρόσληψη στη νέα ΕΡΤ και για όσους κάνουν δίμηνες συμβάσεις στην ΕΔΤ

Τον ισχυρισμό της ΕΣΗΕΑ ότι «όσοι υπογράψουν δίμηνη σύμβαση δεν θα έχουν καμία δυνατότητα ανανέωσης ή επέκτασής της» που αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση διαψεύδουν κύκλοι περί τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο ίδιος ο κ. Π. Καψής έχει συζητήσει το θέμα στις συναντήσεις του με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και έχει εξηγήσει ότι δεν υφίσταται

θέμα εμποδίου ανάμεσα στην πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα με δίμηνη σύμβαση και στην πρόσληψη στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση ΝΕΡΙΤ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταδικάζονται «οι διχαστικές ενέργειες της κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρεί να λειτουργήσει το «μόρφωμα» που καλείται Δημόσια Τηλεόραση». Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί «να διχάσει τους εργαζόμενους και τον δημοσιογραφικό κλάδο». Περιγράφεται μάλιστα ως «πρόχειρη, παράνομη και ασαφής» η πρόσκληση ενδιαφέροντος, «από την οποία πουθενά δεν προκύπτει ότι, όσοι υποβάλουν αίτηση, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης στο νέο φορέα ΝΕΡΙΤ».

Στη συνέχεια η ΕΣΗΕΑ ζητεί διευκρινίσεις για το «ποιος θα αξιολογήσει τις αιτήσεις που θα υποβληθούν και εάν θα υπάρχει δυνατότητα ένστασης για όποιον δεν προσληφθεί», ενώ επισημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών «δεν προσδιορίζει ποιο θα είναι το ύψος των αποδοχών όσων προσληφθούν, με ποια κριτήρια θα διαμορφώνονται οι αποδοχές και σε ποιο Ασφαλιστικό Ταμείο και με ποιο καθεστώς ασφάλισης θα ασφαλίζεται ο κάθε συμβασιούχος».

«Η υποβολή ή μη αίτησης για τον μεταβατικό φορέα της νέας ραδιοτηλεόρασης είναι προσωπική απόφαση κι ευθύνη του καθενός και δεν μπορεί να επιβληθεί από κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Στο άρθρο 72 του νομοσχεδίου για τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας, που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, εντάχθηκε η διάταξη για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ.

Προβλέπει την πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν οριστικά, ενώ για όσους επαναπροσληφθούν στη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας θα ισχύσει το πλαφόν των 15.000 ευρώ που αφορά τις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση είχε αναγκαστεί να αποσύρει το αντίστοιχο άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προέβλεπε επιπλέον 80 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις των απολυμένων ΕΡΤ, έπειτα από αίτημα 33 γαλάζιων βουλευτών με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή.

Keywords
Τυχαία Θέματα